«χρυσή αυγή»: μαρξιστικό ιδεολόγημα η πάλη των τάξεων!

Το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής για «ταξική ειρήνη»

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της καλούσε στην πρόσφατη απεργία να κατέβουν οι εργαζόμενοι με ελληνικές σημαίες, αποκρύπτοντας τις ταξικές διαφορές, το γεγονός πως η σφοδρότητα των βάρβαρων μέτρων δεν χτυπάει ενιαία εργάτες και μεγαλοεργοδοσία, ταυτίζοντας στην ουσία το συμφέρον του εργοδότη με του εργάτη.

Είναι εχθροί της εργατικής τάξης, αφού αρνούνται την ταξική πάλη, τον αγώνα απέναντι στα αφεντικά, πολύ περισσότερο τον αγώνα τάξης προς τάξη για την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας.

Aλλωστε δεν μπορούν να κρυφτούν. Πίσω από το δηλητήριο του ρατσισμού και το κυνήγι των μεταναστών, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπό της, ως αντιδραστικός παρακρατικός μηχανισμός. Μέσα από τα κείμενά τους διαβάζουμε: «Το μαρξιστικό ιδεολόγημα της «πάλης των τάξεων», που υιοθετήθηκε με ανακούφιση από την εξίσου υλιστική δεξιά, εφηύρε τον «ταξικό εχθρό». Εργαζόμενοι και εργοδότες, αντί να συνεργάζονται ως απαραίτητα μέλη του ίδιου επιχειρηματικού οργανισμού για την ευημερία του και -κατ’ επέκτασιν- την ευημερία των ιδίων και του εθνικού συνόλου, έλαβαν θέσεις αντιπάλων, με τις «ευλογίες» των ανάξιων κυβερνήσεων».

Καλλιεργούν την αντίληψη πως το κράτος μπορεί να αποτελέσει εγγυητή της ταξικής συνεργασίας, επιδιώκουν την αρμονική συνύπαρξη των εργατών και του κεφαλαίου. Τα αντικαπιταλιστικά συνθήματα για να προσεγγίσουν τμήματα της εργατικής τάξης πάνε περίπατο όταν ανοίγουν δουλεμπορικά γραφεία, όταν καθορίζουν εργασιακές σχέσεις και μεροκάματα που θα ζήλευε και ο ΣΕΒ, τσακίζοντας στην ουσία τις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις.

Αποτελούν προκεχωρημένο φυλάκιο στην επίθεση του κεφαλαίου, προσπαθώντας να οργανώσουν λαϊκές μάζες σε αντιδραστική κατεύθυνση και να βάλουν αρνητικό πρόσημο στο κίνημα. Η θαρρετή έναρξη, όχι απλά αντιφασιστικής αλλά ταξικής απάντησης από μια σειρά εργατικούς χώρους και σωματεία προς το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής πρέπει να δυναμώσει και να συνεχιστεί.

Θ. ΓΚ.

πηγή: ριζοσπάστης

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s