«Κου-Κλουξ-Κλαν» – φασιστικό παρακράτος: παλιά η τρυφερή σχέση

Από τον χθεσινό ριζοσπάστη αντιγράφουμε:

«Η «Κου Κλουξ Κλαν» διαφημίζει τη «Χρυσή Αυγή»

Μεγάλες «δόξες» γνωρίζει η «Χρυσή Αυγή» στους κόλπους της «Κου Κλουξ Κλαν» στην Αμερική, όντας «αδελφές» νεοναζιστικές οργανώσεις. Οπως πρωτοέγραψε η ιστοσελίδα «ethnos.gr», στην επίσημη ιστοσελίδα του «Κόμματος των Ιπποτών» (μία από τις έξι αμερικανικές οργανώσεις που φέρουν το όνομα της «Κου Κλουξ Κλαν», έχει σλόγκαν «Το λευκό μέλλον της Αμερικής ξεκινά από εδώ») φιλοξενείται άρθρο με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Υόρκη.

Στην ιστοσελίδα (όπου αναρτώνται μακροσκελή άρθρα με τίτλο όπως «Δουλεία: κατάρα ή ευλογία;», «Οντως η Κλαν μισεί τους νέγρους;» και «Η σατανική συμμαχία Χριστιανών και Εβραίων») αναφέρεται ότι η «υπερεθνικιστική παράταξη Χρυσή Αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη για να προσεγγίσει την ελληνική διασπορά. Ενα παρακλάδι της παράταξης λειτουργεί ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας». Γίνεται αναφορά σε αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρουν τη «Χρυσή Αυγή» τρίτο κόμμα, ενώ έχει αναρτηθεί και κείμενο από την, ανενεργή αυτή τη στιγμή, ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε και να στηρίξουμε στην ελληνική διασπορά το εθνικιστικό όραμα της Χρυσής Αυγής».

Είναι ένα ακόμα στοιχείο που αποκαλύπτει το βαθιά αντιδραστικό ρόλο της «Χρυσής Αυγής» που είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος για να χτυπήσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η εργατική τάξη δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, να υποστείλει τη σημαία του ταξικού αγώνα ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης και στους τραμπούκους της, της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών.

Την ίδια ώρα εντύπωση έχει προκαλέσει άρθρο του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου σε ιστοσελίδα, όπου με αφορμή τα γεγονότα στο «Χυτήριο» γράφει: «(…) Αφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα». Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη «Χρυσή Αυγή» για να υπερασπιστούν τον Χριστό».» 

(Παρεμπιπτόντως: «η Χρυσή Αυγή διώκει, προσβάλλει και εξευτελίζει καθημερινά τον Χριστό και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών», είπε ανάμεσα στα άλλα ο μητροπολίτης).

Να σημειωθεί πάντως ότι η σχέση της αμερικανικής «Κου Κλουξ Κλαν» με τις ευρωπαϊκές και ελληνικές φασιστικές οργανώσεις δεν είναι μια καινούργια ιστορία.

Σε παλιότερη ανάρτηση είχαμε δημοσιεύσει σχετικά στοιχεία, που για πρώτη φορά είχαν δημοσιευτεί στο τέυχος 66/1963 του περιοδικού «Δρόμοι της Ειρήνης» με αφορμή τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.

Από εκείνο το δημοσίευμα του 1963 με τίτλο «ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΕΣ», αντιγράφουμε ένα απόσπασμα (ολόκληρο το δημοσίευμα υπάρχει σε φωτογραφική μορφή στην ανάρτηση όπου παραπέμπει το παραπάνω λινκ):

«»…Ν.Ο.Α.» σημαίνει «Νεοναζιστική Οργάνωση Αθηνών». «Ν.Ο.Α.» σημαίνει απειλή, σημαίνει τρόμος, σημαίνει επίθεση. «Ν.Ο.Α.» σημαίνει «κουκούλα», σημαίνει ΚΟΥ – ΚΛΟΥΞ – ΚΛΑΝ. Η «Ν.Ο.Α.» σήμερα δρα… παρανόμως! Είναι αστείο και μόνο που το γράφουμε, ότι δρα παράνομα. αλλά έτσι ισχυρίζονται οι αρχές, επειδή ακριβώς το ίδιο ισχυρίζεται κι εκείνη. «Μη γνωρίζοντες οι εχθροί μας ποιοί είμεθα και πώς δρώμεν δεν δύνανται να μας καταδιώξουν».

Η δράση της Ν.Ο.Α. αρχίζει εδώ και τέσσερα – πέντε χρόνια. Χάραξε αγκυλωτούς σταυρούς στο κτίριο της Ισραηλίτικης Κοινότητας Αθηνών την ίδια μέρα που νεοναζί χάραζαν παρόμοιους σταυρούς σε σπίτια Εβραίων στη Φραγκφούρτη.

Απείλησε με θάνατο τον παράγοντα των Ισραηλιτών κ. Φριζίς και τον πρόεδρο της Ισραηλίτικης Λέσχης κ. Μ. Όσμο. Έστειλε απειλητικές επιστολές στους θιασάρχες Μυράτ, Κουν, Σμαρούλα Γιούλη που έπαιζαν στα θέατρά τους αντιπολεμικά αντιναζιστικά έργα. Έκαψε το θέατρο «Ορφεύς» στην Κέρκυρα. Απειλεί εφημερίδες, κόμματα, οργανώσεις, και στρατηγούς της αντιστάσεως.

[…] Όλες οι επιστολές της «Ν.Ο.Α.» εκτός από την υπογραφή της έχουν έντυπη και μιά ακόμη διεύθυνση:

«BOX 5062 WACO, TEXAS»

Η διεύθυνση όμως αυτή συμπίπτει με την διεύθυνση ενός ατόμου που είναι σήμερα ο κύριος μοχλός, ο στρατιωτικός οργανωτής της ΚΟΥ – ΚΛΟΥΞ – ΚΛΑΝ: του Οράτιου Σέρμαν Μίλλερ. Αυτό που λέμε δεν είναι αυθαίρετο. Βγαίνει από το «Δελτίο των Αρίων» που κυκλοφορεί η ΚΟΥ – ΚΛΟΥΞ – ΚΛΑΝ στην Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Τουρκία. Το «δελτιο» έχει την παρακάτω διεύθυνση του Μίλλερ:

HORACE SHERMAN MILLER, BOX 5062 WACO TEXAS U.S.A. Όπου και η έδρα της Ku-Klux-Klan.

[…] Ο Οράτιος Σέρμαν Μίλλερ γεννήθηκε στην Πολιτεία της Ν. Υόρκης. Είναι σήμερα 35 περίπου ετών, απόφοιτος του αμερικανικού στρατιωτικού κολλεγίου. Το 1960 διορίζεται πράκτορας της αμερικανικής ΚΥΠ και στρατιωτικός οργανωτής της ΚΟΥ – ΚΛΟΥΞ – ΚΛΑΝ. Πραγματοποιεί μιά αποστολή στη Δυτική Γερμανία και συναντάται με τους αξιωματούχους της Μπον, ιδιαιτέρως δε έχει επαφές με τον Ζίγκφριντ Τσόγκλμαν, δημιο των Ες – Ες στην Τσεχοσλοβακία, ο οποίος του αναθέτει να οργανώσει την εθνικοσοσιαλιστική νεολαία της Δυτικής Γερμανίας. Ο Μίλλερ σήμερα είναι «αρχιστράτηγος» των νεοφασιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων της Δυτ. Ευρώπης […].

Στα τέλη του 1960 ο Μίλλερ εμφανίζεται γιά πρώτη φορά στην Ελλάδα. Κανένας δεν τον αντελήφθη. Οργανώνει συστηματικά τις τρομοκρατικές οργανώσεις και αναδιοργανώνει σε νέες βάσεις την ΕΚΟΦ. Στις παραμονές των εκλογών του Οκτωβριου 1961 επισκέπτεται και πάλι την Αθήνα με εκλεκτό επιτελείο από Γερμανούς, Ολλανδούς, Αμερικανούς, Βέλγους και άλλους οργανωτές της νεολαίας. Πέρσι ξανάρχεται και συνεδριάζει με τον βουλευτή Φαρμάκη σε σπίτι της οδού Αμερικής. Ο βουλευτής αυτός εκδίδει στην Αθήνα περιοδικό φασιστικού περιεχομένου με τίτλο «Ο ΑΓΩΝ ΜΑΣ». Ο Μίλλερ δραστηριοποιεί τις νεοφασιστικές οργανώσεις, […] περισσότερο την «Ν.Ο.Α.».

[…] Τα μέλη της γίνονται μέλη της ΚΟΥ – ΚΛΟΥΞ – ΚΛΑΝ. Προμηθεύονται ταυτότητες κόκκινου χρώματος που έχουν στο πλάι το διακριτικό «GRECIA» (ΕΛΛΑΣ). Οι ταυτότητες έρχονται κατευθείαν από την Ισπανία όπου το ευρωπαϊκό κέντρο της τρομοκρατικής οργανώσεως. Εκδίδει κοινές ανακοινώσεις.

[…] Στις 31 Μαρτίου 1963, ημέρα Κυριακή, πήρε το αεροπλάνο από το αεροδρόμιο του «Ελληνικού» για τη Φραγκφούρτη ένας πενηντάρης Γερμανός. Ήταν ο Ζίγκφριντ Τσόγκλμαν στενός συνεργάτης του Οράτιου Σέρμαν Μίλλερ, δήμιος των Ες-Ες στην κατοχή, μεγαλοεκδότης σήμερα και «ειδικός» (λόγω χιτλερικού παρελθόντος) στην αγωγή της νεολαίας, μέλος του Μπούντεσταγκ (δυτικογερμανικού κοινοβουλίου). Ο Τσόγκλμαν σήμερα, μαζί με τον Μίλλερ έχουν αναλάβει τη συστηματική οργάνωση των παρακρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά την αναχώρηση του Τσόγκλμαν από την Αθήνα η «Ν.Ο.Α.» έδρασε. Έστειλε δεκάδες από τα βρωμερά γράμματά της με την υπογραφή «ΚΟΥ – ΚΛΟΥΞ – ΚΛΑΝ», απείλησε πολίτες με σφαγή.

Σαράντα ακριβώς μέρες μετά την αναχωρηση του Τσόγκλμαν άρχισε στον Πειραιά το «συνέδριο» των νεοφασιστικών οργανώσεων. Δέκα μέρες μετά το «συνέδριο» έπεφτε δολοφονημένος στη Θεσσαλονίκη ο πρωταθλητής της ειρήνης […]».

Αντί για επίλογο στα παραπάνω, θα κάνουμε μια απότομη επιστροφή στο παρόν:

Την χρησιμότητα της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» διακήρυξε σε πρόσφατο άρθρο του στην «Καθημερινή» κάποιος Στέφανος Κασιμάτης, καθώς όπως έγραψε «οφείλουνε [σημ. του μπλογκ: «οφείλουνε» ο κ. Κασιμάτης και οι κύκλοι του, τους οποίους ο ίδιος προσδιορίζει ως: «όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία»] ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή (…). Της το οφείλουνε για την ευκαιρία που τους προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουνε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουνε λάθη δεκαετιών και να κάνουνε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς (…)«. Δεν πρόκειται φυσικά για υπεράσπιση της «δημοκρατίας» εκ μέρους του κ. Κασιμάτη, αλλά για υπεράσπιση του αστισμού και της κοινωνικής του κυριαρχίας εναντίον κάθε δημοκρατίας, και ιδιαίτερα εναντίον των λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων που τον απειλούν. Ίσως πιο σαφής και απροσχημάτιστος ο έτερος «φιλελεύθερος» Στέφανος Μάνος, επίσης πρόσφατα  εξέφραζε μέσω ανακοίνωσης του κόμματος που διατηρεί,  «την απορία» του (!) για τις αντιδράσεις κομμάτων, μετά τους τραμπουκισμούς της «Χρυσής Αυγής» σε Ραφήνα, Μεσολόγγι και αλλού: «Γιατί, άραγε, ο λαός έπρεπε να ανέχεται τις τραμπούκικες και δημαγωγικές δράσεις του ΠΑΜΕ που έκλειναν τις πύλες των εγκαταστάσεων της χαλυβουργίας και παρεμπόδιζαν τους εργαζόμενους να εργαστούν, που εγκλώβιζαν για ώρες τουρίστες στα λιμάνια, που εκσφενδόνιζαν βιβλία στη Βουλή κ.λπ.», αναρωτήθηκε, για να ζητήσει – τι άλλο; – «τήρηση και προστασία της νομιμότητας, ως μόνη οδό αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ανερχόμενου φασισμού». Με άλλα λόγια: ως «αποτελεσματική αντιμετωπίση του φασισμού» βαφτίζουν όχι την πραγματική αντιμετώπιση του ίδιου, αλλά την καταστολή των εργατικών – λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων.

Η φασιστική τρομοκρατία, πολύ απλά, αποτελεί για τους εκπρόσωπους της άρχουσας τάξης ιδεολογικό εργαλείο έντασης της καταπίεσης των εργαζομένων σήμερα που επιχειρούν το συνολικό τσάκισμα των δικαιωμάτων τους.  Τα παρακλάδια και οι μηχανισμοί οι «ομόαιμοι» της Κου Κλουξ Κλάν για τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης αποτελούν μοχλό πειθάρχησης των σύγχρονων μισθωτών σκλάβων στο καθεστώς της ακόμα πιο στυγνής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Και πρακτικά οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του επίσημου κράτους τους δρουν συμπληρωματικά προς τους ανεπίσημους μηχανισμούς του, ένας από τους οποίους είναι και η «Χρυση Αυγή». Χαρακτηριστικά γι’ αυτό τα παραδείγματα της καθημερινής ειδησεογραφίας: «… η ομάδα επιτέθηκε σε σπίτι στην οδό Απόλλωνος, μεταξύ Αβραμόγιαννη και Κουφού Ελιές, όπου μένουν μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Επιτέθηκαν βρίζοντας και απειλώντας, ενώ έσπασαν τζάμια σε πόρτες και παράθυρα. … Οι δράστες είχαν και στουπιά για να βάλουν φωτιά στο σπίτι, αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν επειδή οι μετανάστες πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν. Η Αστυνομία, όταν έφτασε στην περιοχή, αντί για συλλήψεις των δραστών, προσήγαγε 5 μετανάστες από τους οποίους οι δύο δεν είχαν έγγραφα παραμονής στη χώρα» (14-9-2012). «Σταμάτησαν έξω από το σπίτι όπου διέμενε 20χρονος μετανάστης από το Πακιστάν. Ενας από αυτούς βγήκε από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα το μετανάστη, ο οποίος βρισκόταν στη βεράντα και δεν πρόλαβε να προφυλαχτεί. Στο σπίτι βρίσκονταν και άλλοι έξι μετανάστες. Ο 20χρονος τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία συνέλαβε το θύμα και το έστειλε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου» (9-10-2012).  «… Ήταν ο μόνος απ’ όσους αποβιβάστηκαν που έμοιαζε αλλοδαπός. Στη στάση παραμόνευε ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με σκυλιά. Μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν. Ο 21χρονος φώναζε ότι είναι Ελληνας, αλλά οι δολοφόνοι τον χτυπούσαν ανελέητα με αλυσίδες στο κεφάλι επί περίπου πέντε λεπτά βρίζοντάς τον. Οταν έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, «αμόλησαν» προς το μέρος του τα σκυλιά… Μετέβη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, περιέγραψε το σκηνικό, ζήτησε την υποβολή μήνυσης, αλλά ο αξιωματικός υπηρεσίας προσπαθούσε να τον «πείσει» πως κίνητρο της επίθεσης ήταν η …ληστεία. … Παρότι ο χτυπημένος τον διαβεβαίωνε πως οι δράστες δεν προσπάθησαν να του πάρουν χρήματα και του μετέφερε τις ρατσιστικές βρισιές («αλήτη», «μαύρε» κ.ά.), ο αστυνομικός επέμεινε. … Δεν του επέτρεψε να καταθέσει μήνυση αλλά του ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και αν εκεί κρίνουν οι γιατροί πως τα τραύματα είναι σοβαρά και πραγματοποιηθεί «εισαγωγή» τότε να κατατεθεί η μήνυση. Ο Ελληνοαιγύπτιος αποχώρησε με ασθενοφόρο που έφτασε στο τμήμα 3 ώρες μετά την επίθεση, χωρίς να έχει καταθέσει μήνυση» (16-10-2012).

Στο ίδιο πνεύμα, πολιτικής αυτή τη φορά, εκπροσώπησης και συμπληρωματικού ρόλου προς τους μηχανισμούς και τις συμμορίες της «ελληνικής» Κου Κλουξ Κλαν, φέρεται να δρα και ο βουλευτής της συγκυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, που με αφορμή τον εμπρησμό κουρείου με αλλοδαπό ιδιοκτήτη και τον ξυλοδαρμό του, καθώς και τον τραυματισμό του έλληνα πελάτη του, δεν ανησύχησε για το πώς θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν οι δράστες της εγκληματικής ρατσιστικής επίθεσης, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα κατέθεσε ερώτηση στη βουλή ζητώντας να μάθει αν ο κουρέας είχε άδεια διαμονής, αν το κουρείο λειτουργούσε νόμιμα και ποιος ευθύνεται αν τυχόν αυτά δεν ισχύουν!!!!

Και πλάι σ’ όλα αυτά, αξεχώριστα, η αστυνομική καταστολή ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, οι δεκάδες αυθαίρετες «προληπτικές»  προσαγωγές και συλλήψεις  σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις συλληφθέντων, ο διαδικτυακός «τελάλης» της αστυνομίας που καλεί σε υπηρεσία τον χαφιεδισμό, συμπληρώνουν μια «ολοκληρωμένη»  ικανοποιήση των απαιτήσεων που διατυπώνουν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης, και κάνουν να πιάσουν τόπο οι «ευχαριστίες» τους προς την «Χρυσή Αυγή», ή μ’ άλλα λόγια η εναπόθεση των «δημοκρατικών» τους ελπίδων τους στη δράση της ελληνικής, αμερικανικής ή διεθνούς «Κου Κλουξ Κλαν».

 Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s