«ΧΑ» για πρόταση νόμου του ΚΚΕ: από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα

Ενδιαφέρουσα και εύστοχη η παρατήρηση του ιστολόγιου 2310net για τους χρυσαυγίτες βουλευτές: «…Παρατηρούμε για παράδειγμα την δυσκολία τους να εκφέρουν τρεις λέξεις στην ίδια σειρά και την παντελή ανικανότητά τους να συντάξουν σωστά μια πρόταση χωρίς να κομπιάσουν. Την ίδια στιγμή βλέπουμε πως όταν πρόκειται να βρίσουν η γλώσσα τους πάει ροδάνι. Έχουν ειδικές ικανότητες τα παιδιά…» 

Πρέπει να υπογραμμίσουμε πάντως ότι η επισήμανση δεν υποδηλώνει την παραμικρή υποτίμηση προς τους σχολικά «αμόρφωτους» ανθρώπους γενικά, προς τους αναλφάβητους κλπ. Ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους συναντά κανείς τις πιο πηγαίες μορφές έκφρασης, μορφές καλλιεργημένες (δηλαδή μορφωμένες) από όλη την ιστορία του προφορικού λόγου, καθώς επίσης και μια ευγένεια που δεν μπορεί να την αποκτήσει κανείς όσα χρόνια «σπουδών» κι αν κάνει πάνω στο αντικείμενο: Παλιά αλήθεια, η αρχοντιά δεν κατοικεί μες στα χρυσά παλάτια…

Τι να πει κανείς όμως συγκρίνοντας από τη μια την απαράμιλλη ευφράδεια του χρυσαυγίτη βουλευτή έξω από το θέατρο «χυτήριο», ευφράδεια που προδίδει διδακτορικό στον τραμπουκισμό και στο νταβατζιλίκι, εδώ…

…και, από την άλλη, την ταλαιπωρία του, τα γλωσσομπερδέματα και τα κομπιάσματα, όταν προσπαθεί να πει δυο απλές κουβέντες για ένα σοβαρό ζήτημα μες στη βουλή, και συγκεκριμένα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την  «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015 ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»:

Μεγαλύτερο βέβαια ενδιαφέρον έχει από «πολιτική άποψη» το περιεχόμενο της τοποθέτησης του εκπροσώπου της «ΧΑ» στη βουλή, παρά το τρακ που παθαίνει όταν πρέπει να πει «ψηφιζω ή καταψηφίζω αυτό το νόμο γι’ αυτόν και γι’ αυτόν τον λόγο»,  κι όχι λ.χ. «πουστράκια, κωλομπήχτες, κοίτα πουτανάκι έρχεται η ώρα σου, γαμημένες κωλοτρυπίδες» κλπ. Οπότε καλό είναι να σταθούμε και σε αυτήν την πτυχή:

«Έίχαμε πει», λέει ο ΧΑτης βουλευτής, «ότι όποιο κόμμα κι αν φέρει πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου, θα την υπερψηφίσουμε. Έτσι τώρα υπερψηφίζουμε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ επί της αρχής και την καταψηφίζουμε επί των άρθρων».

Πράγμα που σε απλά ελληνικά (κι όχι στην κοινοβουλευτική καθαρεύουσα) σημαίνει πολύ απλά: «ωραία ιδέα αυτός ο νόμος αλλά τον καταψηφίζουμε λέξη προς λέξη». Οσο για το λαουτζίκο, ασ’ τον να ακούει στις ειδήσεις ότι ψηφίσαμε ναι «επί της αρχής» και  να παραμυθιάζεται ότι σαν «αντιμνημονιακοί» ψηφίσαμε την κατάργηση του «μνημονίου». Τόσο απλά. Τόσο απλά που είναι δύσκολο και να το πιστέψει κανείς σαν αληθινό.

Γιατί όμως καταψηφίζει η ΧΑ όλα τα άρθρα;

«Να εξηγούμαστε», συνεχίζει ο ΧΑτης βουλευτής: «Θεωρούμε ότι η πεπαλαιωμένη πολιτική του ΚΚΕ του διαμαρτύρομαι για να διαμαρτύρομαι χωρίς κάποιες ουσιαστικές προτάσεις και λύσεις δεν οδηγεί πουθενά. Δεν οδήγησε μέχρι τώρα και δεν πρόκειται να οδηγήσει και στο μέλλον. Είναι πολύ ευκολία να λέμε κατάργηση και όλα να είναι άνετα, ελεύθερες προσβάσεις, δωρεάν αλλά χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες αντιπροτάσεις θα βρεθούμε στο ίδιο τραγικό αποτέλεσμα στο οποίο βρισκόμαστε και τώρα. Και υπάρχει και η ρήση που λέει δάσκαλε που δίδασκες και θα λέγαμε στο ΚΚΕ, γιατί δεν έπραξε τα ίδια στις επιχειρήσεις του; Διότι μόλις ψηφίστηκε το μνημόνιο Ι το ΚΚΕ ήταν το πρώτο που εφάρμοσε τις «διευκολύνσεις» του μνημονίου στις επιχειρήσεις του.  Πρώτοι εφαρμόσατε αυτά τα αιμοσταγή όπως τα λέτε μέτρα εις βάρον εις βάρος των υπαλήλων των επιχειρήσεών σας, την τυποεκδοτική, τον 902, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση. Οι οποίες λειτουργούν και με κανόνες ελεύθερης αγοράς, όχι με κάποια ξεχωριστή κομμουνιστική κοσμοθεώρηση. Επίσης το ΚΚ στην πρόταση νόμου λέει ότι πρέπει να καταργηθούνε, πρέπει, πρέπει, πρέπει, πρέπει, συμφωνούμε στα περισσότερα, δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός, πολύ σημαντικό, μεταξύ ελλήνων και παρανόμων αλλοδαπών… Επίσης… δεν μπορείς να παρέχεις τα πάντα χωρίς να παράγεις τίποτα… Δεν μιλάτε καθολου, δεν κάνετε μια αυτοκριτική για τα κακώς κείμενα των επαγγελματίων επαγγελματλών επαγγελματιών εργατοπατέρων οι οποίοι είναι απόλυτα συνυπεύθυνοι σ’ αυτή την τραγική οικονομικη κατάσταση στην οποια περιεχειέλθει ο τόπος. Γι’ αυτούς τους λόγους και πολλους άλλους παρεμφερείς δεν θα ψηφίσουμε τα άρ το νομοσχέδιο επί των άρθρων…»

Δεν ψηφίζει λοιπόν η ΧΑ «τα άρ το νομοσχέδιο επί των άρθρων».

Τι λένε όμως τα άρ άρθρα (πες το βρωμόστομε: δεν ψηφίζουμε τα άρθρα!!!) «επί των οποίων» η ΧΑ «δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο»:

Το 1ο «άρθρο», ότι καταργειται το μνημόνιο Ι κι οι νόμοι που το εφαρμόζουν και καταγγέλεται η δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει. Το 2ο άρθρο, ότι καταργείται το «μεσοπρόθεσμο» κι οι νόμοι που το εφαρμόζουν. Το 3ο άρθρο, ότι καταργείται το μνημόνιο ΙΙ, οι νόμοι που το εφαρμόζουν, ότι καταγγέλεται η δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει, κι ότι το κράτος θα καλύψει τη ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων κλπ από το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους. Τέλος, το 4ο άρθρο, ότι ο νόμος ισχύει από τη μέρα που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Να το πάρουμε ανάποδα τώρα: Τι ψήφισε «επί της αρχής» η «ΧΑ»; Ότι όλα αυτά θα ήταν πολύ ωραία ιδέα. Τι ψήφισε όμως «επί των άρθρων»; Ψήφισε: Όχι στην κατάργηση του μνημονίου Ι, όχι στην κατάργηση του «μεσοπρόθεσμου», όχι στην κατάργηση του μνημονίου ΙΙ, όχι στην κατάργηση των νόμων που τα εφαρμόζουν, όχι στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, όχι στην κάλυψη της ζημιάς που έπαθαν τα ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία κλπ από το «κούρεμα» της περιουσίας που είχαν σε κρατικά ομόλογα.

Τι σχέση έχουν τώρα αυτά τα «άρθρα» που καταψήφισε η «ΧΑ» με «διαχωρισμό ανάμεσα σε έλληνες και παράνομους αλοδαπούς», που το χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» λόγο, αυτό ούτε ένας θεός δεν το ξέρει. Θα έπρεπε τα μνημόνια, οι νόμοι που τα εφαρμόζουν κι οι δανειακές συμβάσεις που τα έχουν για όρους,  να καταργηθούν για τους Έλληνες και να διατηρηθούν για τους «παράνομους Αλλοδαπούς»;  Ή μήπως πρόκειται απλά για ένα χαρακτηριστικό δείγμα, ότι ο ρατσισμός είναι το αφιόνι που κάνει τον κόσμο να αποδέχεται κοιμισμένος την αυτοκαταστροφή του; Κατά τη γνώμη της «ΧΑ» αρκεί φαίνεται να πετάξει μια ατάκα για τους «παράνομους αλλοδαπούς», ώστε όλος ο κόσμος να «καταλάβει» γιατί ψηφίζει ΟΧΙ στην κατάργηση των μνημονίων.

Άλλα:

Το ΚΚΕ δεν έχει λεφτά γιατί τα τυπογραφεία του δεν τα έχει για να συσσωρεύει κεφάλαια αλλά για να βγάζει βιβλία, το Ριζοσπάστη και τον Οδηγητή.  Κι επειδή το ΚΚΕ έχει δυσκολία να συντηρήσει τις επιχειρήσεις που δουλεύουν για να έχει φωνή στον κόσμο, γι’ αυτό οι χρυσαυγίτες ψηφίζουν «όχι» στην κατάργηση του μνημονίου. Φαντάζομαι να το πιάνετε.

Παρακάτω:

Για την κατάσταση που ζούμε, δεν φταίει που εδώ και 15-20 χρόνια μια ελάχιστη κοινωνική μειοψηφία με τους επιχειρηματικούς της ομίλους έχει ιδιοποιηθεί αμύθητα κέρδη από την καθημερινή δουλειά όλου του λαού, για τον οποίο τόσα χρόνια κάθε μέρα ξεφουρνίζουν κι ένα νέο ασφαλιστικό, μια νέα καταστρατήγηση του 8ωρου, μια νέα μείωση του πραγματικού του εισοδήματος, νέες απολύσεις, νέα κλεισίματα για να πάνε όπου βρουν εργάτες χωρίς μισθούς και δικαιώματα. Δεν φταίει που τα αμύθητα αυτά κέρδη πριν από 20 χρόνια φορολογούνταν με 45% και σήμερα έχουν φτάσει στο 20%. Δεν φταίει το ξεπούλημα του κρατικού παραγωγικού τομέα και το χάσιμο για το δημόσιο των προϊόντων και των εσόδων από αυτόν. Για την «ΧΑ» φταίνε οι συνδικαλιστές, που αντί να πηγαίνουν 8ωρο στην παραγωγή και το βράδυ ν’ ασχολούνται ερασιτεχνικά με τα συνδικαλιστικά θέματα  ολόκληρων κλάδων της (ανύπαρκτης για τον φασίστα βουλευτή) παραγωγής, πληρώνονταν από το υστέρημα των εργαζομένων με την εντολή να οργανώνουν τον αγώνα τους ώστε να μην καταντήσουν εξαθλιωμένοι όπως θα τους ήθελε ο ΧΑτης βουλευτής για χάρη της κερδοφορίας των αφεντικών του. Τα αφεντικά του φυσικά δεν έχουν πρόβλημα με το μνημόνιο, έχουν όμως πρόβλημα με τον εργατικό συνδικαλισμό. Γι’ αυτό κι ΧΑτες ψηφιζουν «όχι» στην κατάργηση του μνημονίου, ψηφίζουν όμως ουσιαστικά «ναι» στην κατάργηση του συνδικαλισμού των εργατών.

«Δεν παράγουμε τίποτα», λέει ο ΧΑτης βουλετής. Δεν παράγει φαίνεται ρεύμα η ΔΕΗ, δεν παράγει λιγνίτη, δεν παράγει η αγροτιά είδη διατροφής αγροτικά και κτηνοτροφικά, δεν παράγουν ψωμί οι φούρνοι, δεν παράγουν στην Ελλάδα οι βιομηχανίες τροφίμων, δεν παράγουν βενζίνα τα διυληστήρια, δεν είναι ο ΟΤΕ που απλώνει σ’ όλη τη χώρα τα τηλεφωνικά δίκτυα, δεν βρίσκονται στην Ελλάδα επιχειρήσεις που παράγουν οπτικές ίνες και ηλεκτρονικές συσκευές, δεν βγαίνει απο την Ελλάδα βωξίτης και σιδηρομετάλλευμα, δεν είναι στην Ελλάδα οι βιομηχανίες που παράγουν αλουμίνα και αλουμίνιο, σιδηρονικέλιο και χάλυβα, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κλωστοϋφαντουργίες, δεν υπάρχει καλλιέργεια βαμβακιού, δεν υπάρχουν βιομηχανίες πλαστικών, χημικές βιομηχανίες, δεν βγαίνουν στην Ελλάδα τσιμέντα, τούβλα, δομικά υλικά, δεν υπάρχει στην Ελλάδα κατασκευαστική βιομηχανία, δεν έχει η Ελλάδα σιδηροδρομικές γραμμές, δεν έχει αεροπορικό στόλο, ακτοπλοΐα, δεν είναι η ελληνική ναυτιλία από τις πρώτες στον κόσμο, δεν έχει η Ελλάδα ναυπηγεία, δεν έρχεται στην Ελλάδα φυσικό αέριο, δεν είναι στην Ελλάδα που μόνο για το 2006 λόγου χάρη το σύνολο των επιχειρήσεων δήλωσε από την παραγωγή κέρδη πάνω από 16δισ (όσα θέλουν να πάρουν τώρα, με μια φτυαριά, από τους συνταξιούχους και τους ανάπηρους για τη «δόση»), δεν είναι την ίδια χρονια που από αυτά τα 16 δισ το 54% (πάνω από 9 δισ ευρώ) δηλώθηκε σαν κέρδος 195 μόνο Ανωνύμων Εταιριών, συμβαίνουν μάλλον σ’ άλλη χώρα όλα αυτά, γιατί αν συνέβαιναν στην Ελλάδα ο χρσαυγίτης που είναι ο πιο Έλληνας απ’ όλους εδώ πέρα θα τα ήξερε και δεν θα έβριζε τη χώρα του προκειμένω να περισώσει τα κέρδη των αφεντικών του καταδικάζοντας μαζί με την κυβέρνηση το λαό στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Αυτά λοιπον.

Α και η αντιπρόταση. «Δεν υπάρχει» λέει «αντιπρόταση». Αλλά τι «αντιπρόταση» να υπάρχει γι’ αυτούς που βγαίνουν και διαλαλούν ότι δήθεν η «χώρα δεν παράγει τίποτα». Κι αφού κατά τη γνώμη τους η «χώρα δεν παράγει τίποτα», αφού επομένως δεν υπάρχει «αντιπρόταση», αφού γι’ αυτό ψηφίζουν΄»όχι» στην κατάργηση των μνημονίων, τότε τι διαμαρτύρονται όταν η πλειοψηφία της βουλής, δήθεν οι «300», ψηφίζουν ναι στα μνημόνια της τρόικας, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Οι «300»‘ φταίνε που ψηφίζουν τα μνημόνια, οι χρυσαυγίτες όμως δεν φταίνε που καταψηφίζουν την κατάργηση τους… Κι είναι ίσα κι όμοια όλοι οι «300», το ίδιο και το ΚΚΕ που ζητά και ψηφίζει την κατάργηση των μνημονίων, το ίδιο και οι χρυσαυγίτες που την καταψηφίζουν…

Μήπως πρόκειται απλώς για αλήτες (αληταράδες) προδότες πολιτικούς;

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s