ΠΕΡΑΜΑ Δεν πέρασε η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής

Στο κενό έπεσε η χτεσινή προσπάθεια ομάδας της Χρυσής Αυγής να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου Περάματος, αφού κάτω από την αγωνιστική αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων τα φασιστοειδή υποχρεώθηκαν σε φυγή.

Η ομάδα των φασιστοειδών αντέδρασε όταν -κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος- οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έθεσαν θέμα να ληφθεί απόφαση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και τις απολύσεις, για να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων και να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, μέλος της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην αίθουσα ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι υποφέρουν γιατί δε ψήφισαν αυτό το κόμμα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αμέσως πήραν τον λόγο και αποκάλυψαν το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως σιδερένια γροθιά του καπιταλιστικού συστήματος που πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και να στείλουν αυτά τα μορφώματα εκεί που πρέπει, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Τότε η ομάδα των φασιστοειδών προσπάθησε να επιτεθεί στους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με προπηλακισμούς και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα. Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στο δήμο αλλά και εργαζομένων από όλη την περιοχή που έσπευσαν στο σημείο, που ανάγκασαν τους Χρυσαυγίτες να λουφάξουν.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να πάρει θέση όταν απαιτήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να καταδικάσει τη δράση των φασιστοειδών. Βέβαια, αυτή η ομάδα λάκισαν σαν τα θρασίμια, μόλις είδαν ότι στην αίθουσα άρχισαν να καταφτάνουν οι εργάτες από διάφορους κλάδους στην περιοχή.

Παρέμβαση έκανε στη συνέχεια μαζική αντιπροσωπεία της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Οταν κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει και τη δράση της Χρυσής Αυγής και τους προπηλακισμούς σε βάρος των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τότε αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, διέλυσαν τη συνεδρίαση.

ριζοσπάστης

Και στο 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εξω από το σχολείο μας η Χρυσή Αυγή 

…αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία του σχολείου

Αποφασιστική απάντηση έδωσαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου για επικείμενη επίσκεψη κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στο σχολείο τους, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα που μας πέρασε, σε Γενική Συνέλευση των μαθητών που κάλεσε το 15μελές Συμβούλιο με θέμα τα ζητήματα υποχρηματοδότησης και τις μειώσεις στον προϋπολογισμό, έγινε πρόταση από μαθητή του σχολείου να επιτραπεί η είσοδος σε χρυσαυγίτες σε ενδεχόμενη επίσκεψή τους στο σχολείο με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμμαθητών του και την παρέμβαση μέλους της ΚΝΕ, ο οποίος, αφού εξήγησε το ρόλο της Χρυσής Αυγής, κάλεσε τους συμμαθητές του να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοια φασιστικά μορφώματα. Μάλιστα, έθεσε θέμα στη ΓΣ να πάρει απόφαση όχι μόνο να μην τους επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο τους, αλλά και να τους κλειδώσουν απ’ έξω.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, 400 μαθητές ψήφισαν υπέρ της πρότασης να μην τους επιτραπεί η είσοδος και μόλις 15 κατά.

ριζοσπάστης

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s