τσάτσοι των αφεντικών – δήμιοι του λαού οι χρυσαλήτες

Εδώ και δυο μήνες οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες καθαριότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απεργούν (δηλαδή εδώ και δυο μήνες ματώνουν από τις στερήσεις)  για να σταματήσουν να είναι όμηροι των εργολάβων και μετά από 25 χρόνια ομηρίας να αποκτήσουν απευθείας εργασιακή σχέση με το Πανεπιστήμιο, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, για να ματαιώσουν τη μείωση του μισθού τους κατά 200 ευρώ όπως θέλουν να τους εξαναγκάσουν οι εργολάβοι κι η πρυτανεία.

Πριν μια βδομάδα, στις 23 Νοεμβρίου, οι χρυσαλήτες βουλευτές με ερώτησή τους στη βουλή  έστησαν στα πέντε μέτρα τον αγώνα των (παρεμπιπτόντως Ελλήνων) εργαζόμενων, κραυγάζοντας (όπως ακριβώς και τα «τσοντοκάναλα» σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις) ότι «η απεργία για χρονικό διάστημα πάνω από δύο μήνες των εργολαβικών υπαλλήλων καθαριότητας έχει οδηγήσει σε σωρούς απορριμμάτων που πνίγουν τους χώρους του ιδρύματος και είναι άκρως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία».

Προκειμένου να προστατευτεί η «δημόσια υγεία», οι χρυσαλήτες δεν έκαναν βέβαια «πουτάνα» για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών εργατών και εργατριών. Δεν κλώτσησαν τα έδρανα όπως τα κουτιά και τους πάγκους των αλλοδαπών μεροκαματιάρηδων, δεν ξεμονάχιασαν τον αρμόδιο υπουργό για να τον μαχαιρώσουν σαν ανυπεράσπιστο μετανάστη, δεν σπάσανε τα σαγόνια των εργολάβων όπως του Αιγύπτιου ψαρά στο Πέραμα πριν 5 μήνες, δεν πήγαν να σπάσουν και να κάψουν τα σπίτια των «προδοτών πολιτικών» όπως τα σπίτια των μεταναστών βιοπαλαιστών.

Αντί για όλα αυτά, σαν άξιοι επίγονοι των ρουφιάνων κουκουλοφόρων καταδοτών από τους οποίους κρατάει η σκούφια τους,  ζήτησαν «να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί του κράτους ώστε να πάψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο να θυμίζει χωματερή και να προστατευθεί η υγεία των ανθρώπων», καθώς επίσης και «να προβεί άμεσα στη σύλληψη των ατόμων που διαπράττουν καθημερινά σωρεία ποινικών αδικημάτων».

Μια εβδομάδα μετά από την κοινοβουλευτική τους παράσταση, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ  της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μπούκαραν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέλαβαν 11 απεργούς εργολαβικούς εργαζόμενους. Κι έτσι ησύχασε η κυβέρνηση, ησύχασε η πρυτανεία, ησυχάσαν προπαντός οι εργολάβοι – δουλέμποροι, ησυχάσαν κι οι τσάτσοι τους οι χρυσαλήτες που κάναν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους.

Αυτή είναι η «ΧΑ» χωρίς μάσκα: Δήμιος του λαού, δήμιος των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων.

Για το λαό, για τους εργαζόμενους -ξένους και Έλληνες- η πάλη για το τσάκισμα του φασισμού είναι μέρος του συνολικού τους αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους στη δουλειά και στη ζωή, ενάντια στο καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Κι αυτός ο συνολικός αγώνας μέχρι τη νίκη, το μόνο χρέος που έχουν οι εργαζόμενοι και που το έχουν απέναντι στον εαυτό τους και μόνο, είναι μοναδική εγγύηση για το οριστικό τσάκισμα του φασισμού.

Η είδηση από τον 902gr

Περισσότερα για το θέμα:

Η “Χρυσή Αυγή” απέναντι στο εργατικό κίνημα

Μεροκάματο 14 ευρώ προτείνουν οι ναζιστές (ριζοσπάστης)Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s