ο τελικός στόχος

Είμαστε στη θέση 3 και έχουμε στόχο μας το άπειρο.

Το επόμενο βήμα μας, δύσκολο και βαρύ μέσα στο βούρκο όπου βαδίζουμε, πρόκειται να μας φέρει στη θέση 4. Έχουμε κάνει ένα βήμα και συνεπώς η απόσταση που μας χωρίζει από το στόχο μας, νομίζουμε, έχει μικρύνει. Ο δρόμος μπροστά μας, όμως, είναι το ίδιο ατελείωτος, το ίδιο απαράλλαχτος, όσο και πριν. Απογοητευόμαστε. Τώρα περπατάμε κι είναι σαν να μην περπατάμε, από τη θέση 4 πηγαίνουμε στη θέση 5, από το 5 στο 6 και στο 7, όμως σε σχέση με τον προορισμό μας βρισκόμαστε πάντα στην ίδια θέση. Όλες οι θέσεις οι ίδιες, όλοι οι αριθμοί οι ίδιοι: Καμία. Κανένας. Μετά από τόση κουραστική πορεία βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκινήσαμε. Πουθενά.

Προχωράμε κι όμως παραμένουμε στο ίδιο σημείο. Παραμένουμε στο ίδιο σημείο κι όμως έχουμε χάσει το δρόμο μας.

Ο δρόμος μας είναι ευθύς. Ξεκινά από την μια και φτάνει ως την άλλη άκρη  του κυκλικού ορίζοντα που μας περιβάλλει. Αναζητούμε το στίγμα μας στο χώρο, την αναλογία του κύκλου γύρω μας προς το δρόμο μας που τον διασχίζει.  Ξαφνικά το σημείο όπου βρισκόμαστε αποκτά υπόσταση, τώρα ο δρόμος μας έχει σχήμα, έχει μορφή.

Κόβουμε δρόμο μέσα από το λόγο της περιφέρειας, του ορίζοντα που μας περιβάλλει, προς τη διάμετρό του, τον δρόμο μας. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, ατελείωτο, το ξέρουμε, όμως είμαστε ήδη εκεί που θέλαμε να φτάσουμε τότε που ξεκινούσαμε.

Ανάμεσα στο 3 και στο 4 βρήκαμε μια δίοδο που μας έβγαλε εκεί που πάμε, που μας πάει εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Είναι μια θέση κι αυτή, ένας μόνο αριθμός που μας οδηγεί στον προορισμό μας και ταυτόχρονα είναι ο ίδιος ο προορισμός μας αυτός. Δρόμος αχάραχτος μα και ορισμένος. Ήδη μπροστά μας ξεπροβάλλουν τα σημεία των πρώτων στροφών. Το 3 το αφήνουμε πίσω μας οριστικά. Και προχωράμε: 3,1… 3,14… 3,141… 3,1415… 3,14159… 3,141592… 6… 5… 3… 5… 8… 9… 7… 9… 3…  Μετά;

Και προχωράμε. Είμαστε εκεί.

Αντικαταστήσαμε την ιδιοποίηση του λόγου με τον λόγο του κόσμου. (Πίσω μας οι φλόγες του πολέμου μας, θαμπώνουν ακόμα τον ουρανό). Λευτεριά.     

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s