Ψήφο στο ΚΚΕ! Θέλει δε θέλει.

Προεκλογική περίοδο δεν έχουμε βέβαια, αλλά μια μορφή «εκλογολογίας» υπάρχει  με την έννοια της θεωρητικής άποψης γύρω από τις δυνατότητες και το ρόλο των εκλογών σε σχέση με την αναγκαία για το λαό αντιιμπεριαλιστική – σοσιαλιστική διέξοδο.

Έτσι λ.χ., σε άρθρο του χθεσινού Ριζοσπάστη αναφέρεται μεταξύ άλλων ή, για την ακρίβεια, ως κατακλείδα (η έμφαση με πλάγια στοιχεία δική μας):

«…Απ’ αυτή την άποψη, πρέπει να συνειδητοποιείται ολοένα και περισσότερο ότι το γενικό εκλογικό δικαίωμα (αστική δημοκρατία), που θέλει το λαό μόνο να ψηφίζει για την ανάδειξη αστικής Βουλής και κυβέρνησης, που συμμετέχουν όλα τα κόμματα, όση δύναμη και αν δώσει ο λαός σε ένα κόμμα που του υπόσχεται φιλολαϊκή διέξοδο, εμείς λέμε και το ΚΚΕ ακόμη να πάρει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο γιατί δεν μπορεί να αποδυναμώσει την οικονομία και την εξουσία του κεφαλαίου. Αντίθετα, θα είναι αναγκασμένη αυτή η κυβέρνηση να προσαρμόζεται στις συνθήκες που στην εξουσία και στην οικονομία βρίσκονται τα μονοπώλια και θα ενσωματώνεται στο σύστημα. Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της θα συγκρουστούν με τους αστούς για να αφαιρέσουν την εξουσία από τα μονοπώλια και να τα κοινωνικοποιήσουν».

***

«Εμείς» πάλι λέμε, από την πλευρά μας, ότι οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία, κάτω από τις όποιεσδήποτε συνθήκες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, έχουν υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους να αναδείξουν σε ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη  την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ρήξη κάθε δεσμού με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς γενικά, την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, την διαγραφή της αντιλαϊκής ιμπεριαλιστικής λαιμητόμου που ονομάζεται «δημόσιο χρέος», την παραβίαση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας με κατάργηση των ελευθεριών του κεφαλαίου και  με άμεσο και χωρίς περιστροφές πέρασμα των μονοπωλιών στην κατοχή της κοινωνίας, την ανάδειξη αυτής της μοναδικής πραγματικής λαϊκής διεξόδου στο άμεσο, στο κεντρικό προσκήνιο της ταξικής πάλης.

Να αναδείξουν αυτή την πρόταση σε ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη: είτε σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία που σαν όργανο της ταξικής – λαϊκής πάλης συγκρούεται με το σύστημα και την εξουσία των μονοπωλίων με στόχο την ανατροπή τους είτε σαν κοινοβουλευτική μειοψηφία που στη βάση της ίδιας πρότασης και σαν όργανο της ίδιας πάλης είναι η μοναδική που μπορεί να αντιπολιτευτεί το αντιλαϊκό κοινωνικοοικονομικό πογκρόμ.

Να ρίξουν στην κάλπη ψήφο αντίστασης και απειθαρχίας, ανυπακοής και ρήξης, ανατροπής και διεξόδου. Σαν επιστέγασμα των αγώνων τους μέχρι την ώρα εκείνη, σαν σκαλοπάτι για το ανέβασμά τους στα επίπεδα που ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων.

Όλα τα άλλα είναι σταυρόλεξα με τις λύσεις στην πίσω σελίδα.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s