κεφάλια

από το lenin reloaded

_

Στα κακοποιημένα πρόσωπα των τεσσάρων συλληφθέντων που δημοσιοποίησε απόψε η αστυνομία, οι κομμουνιστές βλέπουν τα κομμένα κεφάλια των Ελασιτών και των στρατιωτών του ΔΣΕ που περιφέρονταν στα χωριά ως λάφυρα θριάμβου. Όχι επειδή συγκρίνουν τους μεν με τους δε –κάθε άλλο– αλλά επειδή στα κεφάλια αυτά εντυπώνεται για μια ακόμα φορά στην ιστορία η τερατώδης και αποτρόπαια μορφή του ρεβανσιστικού αστικού κράτους των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων που κρύβονται πίσω από τα ξυρισμένα πηγούνια και τις γραβάτες των υπουργών και των δικαστών. Έχοντας προ πολλού απεμπολήσει τον μανδύα του κράτους δικαίου, το σημερινό κράτος φορά την ματωμένη ποδιά του χασάπη, έχοντας πλήρως αποδεχτεί την μετατροπή της ισχύος του σε κτηνωδία.

Το κράτος αυτό πρέπει να συντριβεί, να τσακιστεί, να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Η παρουσία του είναι θηλιά στο λαιμό του λαού, κάνη στον κρόταφό του. Η λαϊκή-προλεταριακή εξουσία είναι η μόνη απάντηση στον εκφυλισμό της άρχουσας τάξης σε συμμορία κυνηγών κεφαλών.

Καμία συμμόρφωση και καμία υποταγή στο σαδιστικό παραλήρημα που παρουσιάζει ως «νομιμότητα» και τάξη το κράτος-εμφυλιακός βρυκόλακας.

*

Από την ίδια ανάρτηση αντιγράφω δικό μου σχόλιο, όχι με πρόθεση «αυτοπροβολής» αλλά γιατί κατά τη γνώμη μου περιγράφει μια ορισμένη αλήθεια πέρα από οποιοδήποτε συναισθηματισμό:

«Τον κρατικό ρεβανσισμό αναδεικνύει και η απάντηση στο εξής ερώτημα:

Ακολούθησαν οι ειδικοί μηχανισμοί της αστυνομίας την ίδια μεσαιωνική τακτική σε αυτή λόγου χάρη την περίπτωση

http://wwwpraxisred.blogspot.gr/2013/01/266000-3000-19.html

η οποία δεν είναι και η μοναδική όπου αποκαλύπτεται άμεση σχέση «ακροδεξιών» με το κύκλωμα των καλάσνικοφ και των ληστειών;
Απ’ όσο γνωρίζω, σε αυτές τις περιπτώσεις, οχι μόνο δεν «έπαιξε» τέτοια τροφή για τα σκυλιά των μμε, αλλά απεναντίας όλα «θάφτηκαν» πίσω από αόριστους αριθμούς συλληφθέντων κλπ κλπ. Κι όμως στο παραπάνω λινκ η είδηση αφορά 23 συλλήψεις ενεχόμενων στο οπλισμένο ακροδεξιό κύκλωμα, 23 σε μια μόνο πόλη της περιφέρειας…»

[ Άλλωστε, όπως σωστά παρατηρεί στη συνέχεια και ο LR:  Σαφέστατα και η συμπεριφορά της αστυνομίας στους δύο φασίστες που συνελλήφθηκαν για τον φόνο στα Πετράλωνα ήταν εντελώς διαφορετική. Και βέβαια οι Χρυσαυγίτες που μετέχουν σε δολοφονίες, πογκρόμ, ξυλοδαρμούς, κλπ κυκλοφορούν ελεύθεροι, κάποιοι στην ελληνική Βουλή.]

«…Όμως πρεπει πιστεύω, να βγουν κι άλλα διδάγματα:
Η σύγκριση των στοιχείων που βλέπουν τη δημοσιότητα, λχ οι 23 συλλήψεις του λινκ σε σύγκριση με τις χθεσινές, κάνουν νομίζω φανερό το ποιος έχει το «πάνω χέρι», με άλλα λόγια τον έλεγχο του κυκλώματος που «ενιαία» τροφοδοτεί με «καλάσνικοφ» κλπ και τις δυο «πλευρές».
Αυτό δεν είναι το μοναδικό στοιχείο, έχουν βγει κατά καιρούς στη δημοσιότητα κι άλλα (ο δολοφόνος του ανθοπώλη, ο οποίος σε συμφωνία με κρατικές υπηρεσίες έσπρωχνε όπλα στα εξάρχεια, τα κρατικά αλισβερίσια με τον «εγκέφαλο» των αλβανικών πυραμίδων αλιμουτσάι κά).
Όλα αυτά συνεκτιμώμενα δημιουργούν τη βεβαιότητα για έναν μηχανισμό που επιχειρεί (και εν μέρει καταφέρνει) να ελέγχει την ακατέργαστη, αυθόρμητη νεανική αμφισβήτηση, να την διοχετεύει σε μορφές δράσης που έτσι κι αλλιώς αποτελούν εμπόδιο στην πραγματική ανάπτυξη ενός πραγματικού λαϊκού κινήματος, και να τη χειραγωγεί μέσα από «οργανώσεις» που στην τελική λειτουργούν σαν κρατικά εκτροφεία θηραμάτων…

Όσο για τις φωτογραφίες και τους παραληλισμούς: Είναι φανερό ότι το ‘μήνυμα’ των ειδικών κρατικών μηχανισμών, δεν αφορά παρά όσους τάσσονται από την πλευρά της αμφισβήτησης του συστήματος της εκμτάλλευσης. Την αμφισβήτηση συνολικά θέλουν να κρεμάσουν στις κολώνες των μμε, και να δρέψουν τους καρπούς αυτής της πρόκλησης είτε μέσω τρομοκράτησης και παραπληροφόρησης της «κοινής γνώμης», είτε μέσω αντανακλαστικών αντιδράσεων σε χώρους που ελέγχουν και χειραγωγούν.»

*

Από το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, αντιγράφω ακόμα δυο σχόλια αναγνωστών,  για την (σε «αντίθεση» με το παραπάνω δικό μου σχόλιο) συνδεμένη μεν με το συναίσθημα πλην όμως πραγματική αλήθεια που περιέχουν:

elsa είπε
3 Φεβρουαρίου, 2013 στις 19:41
(Το βρήκα στο facebook, μιλάει ο δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου)
“Θα έλεγα ότι ο Ρωμανός, ο Νίκος ο Ρωμανός, το παιδί αυτό, που το γνώριζα βέβαια πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου, είναι το δεύτερο θύμα των Κορκονέα- Σαραλιώτη. Είναι το δεύτερο θύμα γιατί από την ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου και μετά το παιδί αυτό έχει τόση οργή, τόσο θυμό, ενδεχομένως και φόβο, και ταραχή. Έχει φύγει από το σπίτι του, έχει εγκαταλείψει το σχολείο του, οι γονείς του δεν ξέρουν που κατοικεί και…
Δεν είναι το παιδί που ξέραμε πριν από τις 6 Δεκεμβρίου 2008. Εδώ να σας αναφέρω ότι επρόκειτο για ένα παιδί ευαίσθητο, ένα παιδί που είχε όνειρα για το μέλλον, είχε ένα καταπληκτικό ταλέντο στο πιάνο και κατ’ εξαίρεση μια διάσημη σοπράνο, συγγνώμη, σολίστ του πιάνου, η Έλενα Χούντα (?) του έκανε μαθήματα.. Που δεν έκανε σε άλλα παιδιά, μόνο στο Νίκο το Ρωμανό έκανε μάθημα, δέχτηκε να κάνει μάθημα. Η τελευταία φορά που άγγιξε τα πλήκτρα του πιάνου αυτό το παιδί ήταν η 6η Δεκεμβρίου 2008. Οπότε καταλαβαίνετε τι εννοώ όταν λέω ότι είναι το δεύτερο θύμα των Κορκονέα-Σαραλιώτη.”

Zerus Maki είπε
3 Φεβρουαρίου, 2013 στις 16:17
Σήμερα το πρωί ήταν η πρώτη μέρα,μετά από συνεχόμενες αρνήσεις της αστυνομίας, που οι γονείς επικοινώνησαν με τα παιδιά τους όπως και οι δικηγόροι.
Τους δόθηκε 15 λέπτα χρόνος στον 12ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α.
Όσον αφορά τον Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο ήταν δεμένος με χειροπέδες από το ένα χέρι και την καρέκλα καθόλη τη διάρκεια του δεκαπεντάλεπτου.
 Μας ενημέρωσε ότι μέσα στα κρατητήρια της Κοζάνης ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με τις χειροπέδες,του είχαν βάλει κουκούλα στο πρόσωπο,τον βάλανε να κάτσει στα γόνατα και τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ώρες στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στην κοιλιά και του ξερίζωσαν μαλλιά. Αύτο έγινε χωρίς να προβληθεί καμιά αντίσταση και εννοείται συνοδευόμενο από απειλές, προσβολές και χυδαίες βρισιές.Οι συνέπειες των παραπάνω βασανηστηρίων ήταν : αιματουρία, έντονες ζαλάδες,κεφαλαλγία,οιδήματα σε όλο το πρόσωπο,αιματώματα και στα δύο μάτια, μώλωπες και εκχυμώσεις παντού.
 Οι γονείς του αναφέρουν ότι το πρόσωπο του ήταν μη αναγνωρίσιμο και η φωνή του αλλοιωμένη από τα χτυπήματα στη γνάθο.

*

screenshot_9_971

Velvendos

Από το ίδιο ιστολόγιο αντιγράφω την αρχική ανάρτηση:

Τα κεφάλια (του Γιώργου Ιωάννου)

Κάτι άλλο είχα σκοπό να ανεβάσω σήμερα, κάτι μικρό κι ανάλαφρο, γιατί το μεγάλο που σχεδίαζα δεν το προλαβαίνω, ύστερα όμως είδα τις φωτοσοπημένες φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, με φανερά τα σημάδια του ξυλοδαρμού. Και βλέπω πως δεν ήμουν ο μόνος που σκέφτηκε το ίδιο πράγμα.

Οπότε, ανεβάζω ένα μικρό αλλά όχι ανάλαφρο διήγημα, του αγαπημένου μου Γιώργου Ιωάννου, από τη συλλογή “Η σαρκοφάγος” (1971).

Τα κεφάλια

Μπαίνοντας εκείνο το βράδυ στο δικηγορικό γραφείο του φίλου μου, με χτύπησε μια πολύ βαριά βρώμα. Μέσα, ένας γεροδεμένος μα μεγαλούτσικος στα χρόνια χωρικός κουβέντιαζε ζωηρά μαζί του για κάποια μάλλον κτηματική υπόθεση. Έμοιαζε παλιός πελάτης.

Κάθισα στον προθάλαμο κι άνοιξα την εφημερίδα. Όμως η ανεξήγητη βρώμα ήταν ανυπόφορη. Κοίταξα το ταβάνι, τους τοίχους, μήπως είχε σπάσει καμιά σωλήνα απ’ αυτές που κατεβάζουν τις βρωμιές, μα δε φαινόταν τίποτε. Όλα λευκά και πεντακάθαρα. Έφτασα στο σημείο να φέρω στη μύτη μου ακόμα και την εφημερίδα, που ήταν ν’ ανοίγει η καρδιά σου, σωστός μπαχτσές: μάχες, τουφεκισμοί, συλλήψεις, προδοσίες, αποκηρύξεις και φυσικά μπόλικες δηλώσεις πολιτικών αρχηγών. Ένα νέο, πάντως μας αφορούσε ιδιαίτερα: μες στη βδομάδα θα περνούσαν απ’ τους κεντρικούς δρόμους μας τους αιχμάλωτους αντάρτες, που λίγες μέρες πριν είχαν βομβαρδίσει την πόλη μας με κανόνι. Προαναγγέλλονταν άγρια αποδοκιμασία.

Καθώς διάβαζα αυτά, τέλειωσε μέσα η ακρόαση κι ο χωρικός βγαίνοντας σήκωσε απ’ τη μισοσκότεινη γωνιά ένα μικρό σακί που είχε εκεί αφημένο. Βρωμοκόπησε ο τόπος. Εδώ λοιπόν ήταν η πηγή της βρωμιάς. Ο φίλος δε βαστάχτηκε, τον ρώτησε για το περιεχόμενο. Κι αυτός με το φυσικότερο ύφος μας είπε: «είναι τα κεφάλια δυο συγχωριανών μου. Τα πηγαίνω στο χωριό να τα στήσουμε στην πλατεία. Θα περάσει όλο το χωριό να τα δει και να τα φτύσει. Θα σας τα έδειχνα, μα είναι τυλιγμένα σε εφημερίδες».

Μόλις γκρεμοτσακίστηκε, ανοίξαμε τα παράθυρα και πήραμε δρόμο. Γυρίζαμε στην παραλία πάνω κάτω σαν τρελοί. Δε μιλάγαμε καθόλου, ούτε καν κοιταζόμασταν. Ύστερα μπήκαμε σε μια ταβέρνα και γίναμε στουπί στο μεθύσι. Κερνούσε ο φίλος απ’ τα λεφτά που είχε εισπράξει προηγουμένως. Εγώ δεν έβγαζα ακόμα χρήματα, κόντευα όμως. Ήμουν φοιτητής, άνθρωπος του Μέλλοντος, όπως μας ξεγελούσαν διάφοροι σιχαμεροί και τότε.

*

Για κατακλείδα, δυο αυτοσχέδια συνθήματα, ό,τι έχω πιο πρόχειρο αυτή τη στιγμή:

ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΟΥΚΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ

ή αλλιώς:

ΑΠ’ ΕΞΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑ

διέξοδος, στην πάλη ενάντια στην ταξική-λαϊκή γενοκτονία, ενάντια στον φασισμό και την κρατική βία, για την ανατροπή)

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s