Ο Δίας λεγόταν ξένιος γιατί τρεφόταν με σάρκες ξένων

«Πάρτε το χαμπάρι, μετά από 64 χρόνια η Χρυσή Αυγή θα γράψει τη σωστή ιστορία»: Με αυτά τα λόγια ανάμεσα σ’ άλλα αντέδρασε ο βουλευτής Κουκούτσης του κόμματος-συμμορία, στην εκ μέρους του ΚΚΕ καταδίκη της ναζιστικής προπαγάνδας που άρχισε η «ΧΑ» σε μικρούς μαθητές με την κωδική ονομασία «Διάπλαση των Παίδων», ονομασία φυσικά κλεμμένη από το ιστορικό περιοδικό που υπηρετούσε παιδαγωγικούς στόχους στο πνεύμα του ανθρωπισμού και, δηλαδή, διαμετρικά αντίθετους  από τους στόχους που υπηρετεί η «διδασκαλία» του εθνικισμού, του ρατσισμού, του φασισμού.

Παίδες ρίχνουν την διάπλασή τους στην πυρά. Εκπαιδευτική "δράση" στη ναζιστική Γερμανία.

Παίδες ρίχνουν την διάπλασή τους στην πυρά. Εκπαιδευτική «δράση» στη ναζιστική Γερμανία.

Ώστε έτσι λοιπόν, θα γράψει η «Χρυσή Αυγη» την «σωστή ιστορία»…  Διότι σύμφωνα με τον Κουκούτση (απευθυνόμενο προς το ΚΚΕ) οι χρυσαυγίτες είναι «τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών» κι όχι η «η ελαφροδεξιούλα που σας χαρίστηκε τόσο καιρό»…

Προφανώς ο βουλευτής Κουκούτσης μιλώντας για «νικητές» είχε στο μυαλό του τον εμφύλιο πόλεμο: Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι χρυσαυγίτες είναι, αν όχι βιολογικοί απόγονοι, σίγουρα πάντως ιδεολογικοί και πολιτικοί επίγονοι του μοναρχοφασισμού και του δοσιλογισμού που παλινορθώθηκε μεταπολεμικά με τη βοήθεια των βρετανικών τανκς και των αμερικανικών ναπάλμ. Αυτό φυσικά είναι μια «νίκη», όχι όμως δική τους: Νίκη του ιμπεριαλισμού σε βάρος αυτής της χώρας και του λαού της σίγουρα, νίκη του ιμπεριαλισμού σε κάθε του εκδοχή από αυτές που πέρασαν από εδώ για να σκοτώσουν και να ληστέψουν… Είτε πρόκειται για τον γερμανικό ιμπεριαλισμό (τον πιο αγαπημένο της «ΧΑ») με τη μορφή του ναζισμού, είτε για τον αγγλικό το 1944-45, είτε για τον αμερικάνικο στη συνέχεια,  οι «πατεράδες» και οι «παπούδες» της «Χρυσής Αυγής», τον υπηρέτησαν πιστά στον πόλεμό του κατά του ελληνικού λαού: Πότε σαν ταγματαλήτες και γερμανοτσολιάδες, πότε (αμέσως μετά) με τις στολές που τους έντυσαν οι άγγλοι και με τα όπλα που τους εξόπλισαν, και πότε στις Γυάρους και στα Μακρονήσια σαν βασανιστές, γδάρτες και σταυρωτήδες όσων αγωνίστηκαν για τη λευτεριά. Και συνέχισαν να υπηρετούν τους προστάτες τους μέχρι και το 1974 από τη δοτή θέση του «νικητή», ολοκληρώνοντας την «νίκη» των αφεντικών τους με την προδοσία της Κύπρου, για την οποία θέλουν να γράψουν και τη «σωστή ιστορία» τα ορφανά του Ιωαννίδη.

οι παίδες...

οι παίδες…

...και ο παιδαγωγός

…και ο παιδαγωγός

Όμως γιατί τέτοια αχαριστία απέναντι στην «ελαφροδεξιούλα» ο Κουκούτσης; Δεν ήταν ο «ελαφροδεξιούλης» ο Γεώργιος Παπανδρέου αυτός που «νομιμοποίησε» τα δοσιλογικά «τάγματα ασφαλείας» (τους «παπούδες και τους πατεράδες» της «ΧΑ») αναγορεύοντας το ΕΑΜ σαν υπέυθυνο για τη δράση τους επειδή «επεδίωξε την μονοπώλησιν του εθνικού αγώνος»; Και δεν είναι αυτή μια καλή ιδέα για το πρώτο κεφάλαιο της χρυσαυγίτικης «σωστής ιστορίας»; Μάθημα πρώτον, Ο Εφιάλτης: «Η Ευθύνη του Λεωνίδα είναι ότι δεν απέβλεψε μόνον εις τον αγώνα κατά των Περσών, αλλά ηθέλησε να προετοιμάση την μεταπολεμικήν δυναμικήν του επικράτησιν. Δια τούτο επεδίωξε την μονοπώλησιν του αντιπερσικού αγώνος». Δεν είναι μια καλή ιδέα για αρχή;

Προς το παρόν, όμως, η χρυσαυγίτικη «διάπλαση των παίδων» δεν έχει φτάσει στην ιστορία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος-συμμορία, κατά την «εθνική αφύπνιση για παιδιά 6 – 10 ετών από παιδαγωγούς – στελέχη της Χρυσής Αυγής», τα παιδιά «απόλαυσαν ένα υπέροχο διαδραστικό ταξίδι με οδηγούς τις 2 παιδαγωγούς της Τ.Ο. Οι Συναγωνίστριες εμφύσησαν τα ελληνικά ιδεώδη στους μικρούς μας φίλους με προβολή παιδαγωγικού βίντεο και τα παιδιά συμμετείχαν στη συζήτηση για τη γέννηση του αρχαίου κόσμου, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, έμαθαν για τους Ολύμπιους Θεούς, το αρχαίο Ελληνικό Πάνθεον και τη Χριστιανική Πίστη». 

Της «σωστής ιστορίας» προηγείται λοιπόν η «σωστή μυθολογία» και η «σωστή θρησκεία».  Πάνω σε αυτό το πρώτο στάδιο «διαπλάσεως» έχουμε επίσης ορισμένες προτάσεις, ούτως ώστε οι νεοναζί «παιδαγωγοί» να παρακάμψουν τους ανθρωπιστικούς σκοπέλους που ενδεχομένως ελλοχεύουν στο περιεχόμενο της θρησκευτικής αφήγησης, αρχαιοελληνικής ή χριστιανικής…

…Πρώτη πρόταση αυτή του τίτλου της ανάρτησης, δανεισμένη φυσικά από την «ελαφροδεξιούλικη» ονομασία (γιατί τόση αχαριστία κ. Κουκούτση!) των ρατσιστικών αντιμεταναστευτικών πογκρόμ που διεξάγει η τρικομματική συγκυβέρνηση, αποδεικνύοντας με αυτήν ότι οι αντιλήψεις της περί «διαπλάσεως  των παίδων» και περί «σωστής ιστορίας» (ή έστω μυθολογίας), γενικότερα το επίπεδο του σεβασμού της απέναντι στον πολιτισμό του τόπου που κυβερνά, δεν είναι και τόσο διαφορετικό από τις ανάλογες αντιλήψεις της «Χρυσής Αυγής».

Ο Χίτλερ με την τελευταία εφεδρεία του ναζισμού: τους παίδες. Λίγο πριν οι παίδες αναχωρήσουν για το μέτωπο.

Ο Χίτλερ με την τελευταία εφεδρεία του ναζισμού: τους παίδες. Λίγο πριν οι παίδες αναχωρήσουν για το μέτωπο.

Μπορεί όμως, να δωθεί και μια πιο εμπλουτισμένη αφήγηση  (κατάλληλη για νεοναζί) της μυθολογικής και ιστορικής σχέσης των Ολύμπιων Θεών, του αρχαίου Ελληνικού Πανθέου και της Χριστιανικής Πίστης. Όπως η ακόλουθη:

Το «αρχαίο ελληνικό πάνθεον» ήταν το τελειότερο «πάνθεον» του κόσμου. Απόδειξη, ότι όταν οι Άριοι Ρωμαίοι υπερίσχυσαν, πραγματώνοντας το ύψιστο ιδανικό της κοσμοκρατορίας, μπορεί μεν να κατέβαλαν στρατιωτικά (φυσικά λόγω της αριθμητικής τους υπεροχής) τους Έλληνες, όμως το ελληνικό πνεύμα αναδείχθηκε ο πραγματικός νικητής, και έτσι οι «Ολύμπιοι Θεοί» απετέλεσαν την θρησκεία της κοσμοκράτειρας Ρώμης. Η οποία στην ακμή του πολιτισμού της (ακμή του ανθρώπινου πολιτισμού γενικώς) τιμούσε τους ελληνικούς θεούς με γιορτές στα μεγάλα ρωμαϊκά στάδια, όπου ρίχνονταν σαν τροφή στα λιοντάρια οι ανυπάκουοι και απείθαρχοι δούλοι, το κατώτερο δηλαδή ανθρώπινο είδος – κατωτερότητα αποδεικνυόμενη από το γεγονός ότι όλοι οι δούλοι ήταν ξένοι (ούτε ένας Ρωμαίος!). Όταν μάλιστα το 70π.Χ. κάποιος Σπάρτακος (ενδεχομένως τουρκόσπορος εκ Θράκης) προκάλεσε ανταρσία των δούλων, οι στασιαστές ξένοι εσταυρώθησαν κατά χιλιάδες κατά μήκος της φαντασμαγορικής «Αππίας Οδού». Και τέλος, 70 χρόνια αργότερα, ο Θεάνθρωπος εστάλη στη γη, προκειμένου να καθαγιάσει με την δική του σταύρωση το μέσο εκτέλεσης των ξένων, θεμελιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την Λατρεία του Σταυρού ως βάση της Χριστιανικής Πίστης, την οποία ανέπτυξε δημιιουργικά μετά από σχεδόν 2000 χρόνια ο Αδόλφος Χίτλερ   (Προφήτης της Θρησκείας του Επιστημονικού Ιμπεριαλισμού) ολοκληρώνοντας την σταυρική λατρεία με την Λατρεία του Θαλάμου Αερίων βάσει των διδαγμάτων της επιστήμης. Οι παίδες οι παιδαγωγούμενοι από τους παιδαγωγούς των νεοναζί, ήρθε πλέον ο καιρός, αντί για «τον σταυρό τους» να μάθουν να κάνουν τον «θάλαμο αερίων τους». Τρεις φορές και με το δεξί.

*

«Και το ΚΚΕ έκανε κάλαντα–παρωδία και γιορτή στον Περισσό», διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής Κουκούτσης, επιχειρώντας από μόνος του να αντλήσει τη νομιμοποίηση του φασισμού μέσω της «εξίσωσής» του με τον κομμουνισμό. Συνήθως αυτή η «εξισωση», και η μέσω αυτής «νομιμοποίηση» του φασισμού, αποτελεί ιδεολόγημα προερχόμενο (και δωριζόμενο στους νεοναζί) από τους μονοπωλητές της «δημοκρατίας» (γι’ αυτό σου λέω, Κουκούτση! Γιατί τόση αχαριστία απέναντι στην «ελαφροδεξιούλα»;)  όταν νιώθουν την ανάγκη θωράκισης της αντιλαϊκής (αντιδημοκρατικής) τους πολιτικής. Εν προκειμένω όμως ο Κουκούτσης θεώρησε σκόπιμο να χώσει μόνος του το χέρι στο βάζο με το γλυκό. Πράγματι, κύριε Κουκούτση, «και το ΚΚΕ έκανε», μόνο που δεν είμαστε ίδιοι κύριε Κουκούτση,  μόνο που το ΚΚΕ δεν είναι ίδιο μ’ εσάς, διαφέρει από εσάς όσο διαφέρει η ζωή απ’ τη μούμια της, τι πάθατε; το ακούσατε τόσες πολλές φορές που στο τέλος το χάψατε;

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s