1=2 και χρυσό αυγό φιδιού εις το πηλίκον

Αν τα πράγματα δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρά, θα είχε απλώς πλάκα να βλέπει κανείς την εφαρμογή, στην «καθημερινή ζωή», του δόγματος της επικυρίαρχης ιδεολογίας σύμφωνα με το οποίο φασισμός και κομμουνισμός «εξισώνονται» σαν τα συμμετρικά δυο άκρα, δεξιά και αριστερά από την αστική δημοκρατία, η οποία φυσικά αντιπροσωπεύει την «καθαρή λογική» που δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική ιδιοκτησία και τις σχέσεις που απορρέουν από αυτήν.  Η «συμμετρία», βέβαια, την οποία προβάλλει το εν λόγω δόγμα καταρρέει από το απλό γεγονός, ότι αστική δημοκρατία και φασισμός βρίσκονται από τη μεριά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και επομένως μοιράζονται ως κοινό τόπο την καθαρή της «λογική» και την εξ αυτής άρνηση της ενότητας του κοινωνικού ανθρώπου. Όπως καταρρέει και από το «εμπειρικό» πλέον γεγονός, ότι είναι σήμερα η αστική δημοκρατία αυτή που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια του αντιλαϊκού εξτρεμισμού («ακρότητας»), με τον φασισμό σαν «πολιτική» εφεδρεία της εφόσον η κοινωνική ακρότητα της «δημοκρατικής» πολιτικής χρειάζεται να αντιστοιχηθεί με μια εξίσου ακραία μορφή επιβολής της.

Έχουμε γράψει με άλλες αφορμές, ότι η παραπάνω «εξίσωση» φασισμού – κομμουνισμού, ακριβώς επειδή «εξισώνει» (με την προκρούστεια μέθοδο) άνισα μεγέθη, υπηρετεί απο την μιά την ποινικοποίηση του κομμουνισμού μέσω της ιδεολογηματικής «ταύτισής» του με τον φασισμό και, από την άλλη, την ιδεολογική αποποινικοποίηση, τη «νομιμοποίηση» του φασισμού μέσω ακριβώς της ίδιας «ταύτισης». Η «πλάκα» είναι λοιπόν να βλέπει κανείς την πρακτική εφαρμογή του «δόγματος» και των δυο αυτών πλευρών του, υιοθετημένο από τους ίδιους τους φασίστες, που καλύτερα από τον καθένα αντιλαμβάνονται ότι υπηρετεί ακριβώς την δική τους «νομιμοποίηση» και ταυτόχρονα το χτύπημα του κύριου αντίπαλού τους, που είναι κατά «σύμπτωση» και κύριος αντίπαλος όλων των υπερασπιστών της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και των καπιταλιστικών σχέσεων: το χτύπημα του κομμουνισμού και των κομμουνιστών.

Προχθές σχολιάζαμε τον βουλευτή της «ΧΑ» Κουκούτση που επιχείρησε να αντλήσει «νομιμοποίηση» της φασιστικής δηλητηρίασης των παιδικών συνειδήσεων, με το επιχείρημα ότι και το “και το ΚΚΕ έκανε κάλαντα–παρωδία και γιορτή στον Περισσό” (επομένως, κατά την κουκούτσεια λογική, γιατί να μην κάνει κι η «ΧΑ» παιδικές ρατσιστικές γιορτές λόγου χάρη).

Δεν πέρασαν 2 μέρες από την «ταύτιση» Κουκούτση με στόχο την νομιμοποίηση του φασισμού, κι ήρθε με τη σειρά του ο Αναστασιάδης του «πρώτου θέματος» να χρησιμοποίηση το ίδιο «εξισωτικό» ιδεολόγημα με στόχο την «ποινικοποίηση» της δραστηριότητας των κομμουνιστών…

Αντιγράφουμε τα σχετικά από τον Ριζοσπάστη:

Γλίτσας

Παρακαλούμε την προσοχή σας.

Οσα ακολουθούν παρακάτω είναι αποσπάσματα από άρθρο με το τίτλο «Παιδομάζωμα και συμμορίτες» που δημοσιεύτηκε χτες στο διαδίκτυο. Γράφει ο συντάκτης:

«Σε κανέναν δεν πρέπει να επιτρέπεται να μαζεύει μικρά παιδιά και να τους κάνει πολιτικό… κατηχητικό. Είτε πρόκειται για τη Χρυσή Αυγή, είτε για φεστιβάλ Νεολαίας μεγάλων προοδευτικών κομμάτων, όπου συχνά βλέπουμε γονείς κομματόσκυλα να ‘χουν τα παιδιά τους αγκαλιά με τα σφυροδρέπανα…».

Και συνεχίζει:

«Μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Γενιές ολόκληρες πήρε στο λαιμό της η Αριστερά τους, σέρνοντας σε μια ζωή βασάνων και βαρβαρότητας στον «κομμουνιστικό παράδεισο» χιλιάδες αθώα Ελληνόπουλα, τα πιο αγνά θύματα του Εμφυλίου!!!».

Καταλήγει δε ως εξής:

«Με τα σημερινά δεδομένα αυτό που έκαναν (σ.σ.: οι κομμουνιστές…) θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αγγίζει τα όρια του εγκλήματος πολέμου, και ηθικά στιγμάτισε ιστορικά αυτή την παράταξη».

***

Σχόλιο στήλης:

Ο δημόσιος βίος κατακλύζεται τα τελευταία χρόνια από διάφορες γλίτσες, που επιπλέουν στον αφρό της βιομηχανίας του θεάματος.

Τύποι λαθρόβιοι που η αθλιότητα και η ποταπότητά τους ισοδυναμούν με «αρετή» και εφαλτήριο «επιτυχίας». Στο βούρκο, άλλωστε, μέσα από τον οποίο παράγονται και μέσα στον οποίο «μεγαλουργούν» οι γλίτσες, αυτά ακριβώς είναι τα κριτήρια της «επιτυχίας»: Η ποταπότητα και η αθλιότητα.

Τέτοια περίπτωση γλίτσας είναι ο Θεμιστοκλής (σ.σ.: στην πορεία το έκανε «Θέμος») Αναστασιάδης.

Ο συντάκτης, δηλαδή, των παραπάνω αποσπασμάτων.

*

Ο συγκεκριμένος δεν είναι η πρώτη φορά που στα διαλείμματα των αισθητικά και ιδεολογικά υποκοσμιακών του δραστηριοτήτων συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω σαν χρυσαυγίτης… με πολιτικά.

Παρεμπιπτόντως:

Στο πλαίσιο των κύριων δραστηριοτήτων του, όταν δηλαδή δεν διαφημίζει τη Χρυσή Αυγή, ο Θέμος (ο γλίτσας) Αναστασιάδης εντοπίζεται ενίοτε να πρωταγωνιστεί σε μεταμεσονύκτιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις με βιζιτούδες πολυτελείας σε ρόλους που θα ζήλευαν ακόμα και οι κανονικοί νταβατζήδες κι άλλοτε σε ρόλους βιντεοκομιστή προς και από τα Μέγαρα Μαξίμου.

Αυτός, λοιπόν, ο χρυσαυγίτης με πολιτικά, πήρε αφορμή από τα «κατηχητικά» της Χρυσής Αυγής, για να επιτεθεί, τελικά, στους κομμουνιστές. Οι οποίοι, κατά τον κρυφο(;)χρυσαυγίτη, είναι «εγκληματίες». Που αυτοί φταίνε για την προσφυγιά τη δική τους και των παιδιών τους μετά τον Εμφύλιο. Που παίρνουν τα παιδιά τους στα φεστιβάλ της ΚΝΕ και τα μολύνουν με τις σημαίες με τα σφυροδρέπανα…

*

Παρακαλούμε την προσοχή σας. Οσα λέει ο Θέμος (ο γλίτσας) Αναστασιάδης, είναι:

α) Λογικές απόψεις για κάποιον που η μόνη σημαία που έχει να προτείνει στα παιδιά μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του είναι το στριγκάκι της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

β) Λογικές απόψεις για κάποιον που η δημοσιογραφική «Μαύρη Τρύπα» του περιλαμβάνει από ενασχολήσεις με τους Κώστα Καραμανλή και Αρη Σπηλιωτόπουλο αλλά κάτω από τη μέση, μέχρι εμετικά και ρατσιστικά «ανέκδοτα» για τους ΚΝίτες, τους Ρηγάδες, τις ξανθιές και τους Εβραίους.

γ) Λογικές απόψεις για κάποιον που σε τούτο το περιβάλλον «πρόκοψε». Στο περιβάλλον, δηλαδή, που το έχτισαν οι νικητές του Εμφυλίου. Στο περιβάλλον που έχει από «λίστες Λαγκάρντ» μέχρι DVD αηδίας και κιτρινίλας. Και «πρόκοψε» τόσο, ώστε εδώ και χρόνια να παραμένουν «αδιευκρίνιστης» προέλευσης πολλά από τα εκατομμύρια των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ των καταθέσεών του στο εξωτερικό, για τα οποία και διώκεται με τις κατηγορίες της «φοροδιαφυγής» και του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

δ) Λογικές απόψεις για κάποιον που ως εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έχει χτίσει την… «Διάπλαση» του κοινού μέσα από τη δημοσίευση των γνωστών φωτογραφιών από την «υπόθεση Ζαχόπουλου» και μέσα από ενημερωτικές βιντεοταινίες – προσφορά του εντύπου του – όπως οι ακόλουθες: «Η Ναστάζια και οι φίλες της», «Η Πάολα και οι φίλες της», «Ερωτισμός και πάθος», «Η κρυφή ζωή της Πάρις Χίλτον», «Ξανθιά φαντασίωση», «Ο κρυφός κόσμος του στριπτίζ», «Μια ελληνική ερωτική ταινία έκπληξη», «Ανήθικες κυρίες», «Ο πειρασμός μιας παρθένας», «Τα απόκρυφα του μοναστηριού», «3 δρόμοι για την ηδονή», «Ετσι κάνουν όλες»…

ε) Λογικές απόψεις για κάποιον που ο ρατσισμός του ξεχειλίζει μέσα από πρωτοσέλιδα του τύπου: «Το γεύμα του λαθρομετανάστη 3 φορές πιο ακριβό από το γεύμα του φοιτητή» («Πρώτο Θέμα», 20/1/2013), όπου οι έγκλειστοι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του κράτους που υπηρετεί ο Αναστασιάδης, εκτός από έγκλειστοι εμφανίζονται και… πολυδάπανοι.

*

Και τέλος:

Τα όσα λέει ο χρυσαυγίτης με πολιτικά, ο Θέμος (ο γλίτσας) Αναστασιάδης, είναι πολύ λογικές απόψεις για κάποιον που πρωτοστατεί στη διαμόρφωση του μυθεύματος περί της «στοργής», της «ευαισθησίας» και του «κοινωνικού ρόλου» του ναζισμού προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Είναι η εφημερίδα του Αναστασιάδη, άλλωστε, το «Πρώτο Θέμα», που την 1η Απρίλη 2012, λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή». Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων…

Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι:

Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας, του στημένου «ρεπορτάζ», δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την εφημερίδα του Αναστασιάδη το εγκωμιαστικό της «ρεπορτάζ» για τη Χρυσή Αυγή!

Αυτός είναι ο Αναστασιάδης. Ο γλίτσας, δηλαδή, που βρήκε αφορμή από τα ναζιστικά «κατηχητικά» της Χρυσής Αυγής σε 6χρονα παιδιά, για να πάρει υπό την προστασία του τα παιδιά του Εμφυλίου και τα παιδιά των σημερινών κομμουνιστών από τους… «εγκληματίες» γονείς τους.

***

Για του λόγου το αληθές, σε σχέση με τη συμβολή του κ. Θέμου στον εξωραϊσμό του νεοναζιστικού «προφίλ» αντιγράφουμε (από εδώ) και το παρακάτω:

Πρώτο Θέμα: αποκάλυψη για το στημένο ρεπορτάζ υπέρ της Χρυσής Αυγής
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 02:41

Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το πολυσέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού Hot Doc στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, με τίτλο «Νίκος Μιχαλολιάκος: ο Αγών του». Το υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης.

«(…) Πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, η οργάνωση που μαχαίρωνε μετανάστες και έβριζε τους ομοφυλόφιλους είχε καταφέρει να εμφανίζεται σαν Ρομπέν των Δασών. Ακόμη και σαν πρόσκοπος. Η οργάνωση της βίας έγινε ξαφνικά μια οργάνωση εξυπηρετήσεων.

Την 1η Απριλίου, πριν από τις εκλογές, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή» (εικ. κάτω). Μια εντυπωσιακή φωτογραφία απεικονίζει ένα μέλος της Χρυσής Αυγής με το μαύρο μπλουζάκι και τα σήματα της οργάνωσης να περιμένει δύο ηλικιωμένες κυρίες να κάνουν ανάληψη από ένα ΑΤΜ τράπεζας.

πρθεμαγιαγια

Στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σαββίδη μαθαίνουμε πως οι γριούλες έχουν καλέσει την άμεση δράση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πάνε ως την τράπεζα και να κάνουν με ασφάλεια μια συναλλαγή. Μία από τις κυρίες μιλά στον δημοσιογράφο και εξηγεί πως καλούν τη Χρυσή Αυγή γιατί φοβούνται. Η οργάνωση τους εξασφαλίζει την ασφάλεια που δεν υπάρχει.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η έντρομη κυρία, δεν κυκλοφορούν στον δρόμο με κοσμήματα παρά μόνο με τη βέρα, για την οποία επίσης φοβούνται μήπως την πάρουν. Η καλοκάγαθη και εξομολογητική κυρία που προσέφυγε στις υπηρεσίες της Χρυσής Αυγής ονομάζεται Ερωφίλη Πλωμαρίτου.

Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς, η αυθορμήτως συνεντευξιαζόμενη κυρία δεν είναι άλλη από τη μητέρα του στελέχους του Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή Αλέξανδρου Πλωμαρίτη (εικόνα).

plomaritis

Τη συγγένεια των δύο διασταυρώσαμε κι εμείς. Επικοινωνήσαμε με τον Παναγιώτη Σαββίδη, τον δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ, και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει πως συνέβη να κάνει ένα ρεπορτάζ που δίνει την εντύπωση του στημένου. Μας απάντησε πως δεν θυμάται τι ακριβώς έγινε τότε, αλλά δεν ήξερε πως η κυρία ήταν μητέρα στελέχους του Μιχαλολιάκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ειδικεύεται σε ρεπορτάζ Χρυσής Αυγής, φροντίζοντας μάλιστα να αποδίδει πλήρως τις δραστηριότητές της. Στο επίμαχο ρεπορτάζ του ο τίτλος είναι «Τα προσκοπάκια της Χρυσής Αυγής». Ένα από τα ρεπορτάζ που βοήθησαν στην απενοχοποίησή της και στη δημιουργία μιας κοινωνικής εικόνας. Άγνωστο παραμένει αν η διεύθυνση της εφημερίδας γνωρίζει τους όρους με τους οποίους έγινε. (…)»

*** Σημείωση: στις 12 Σεπτεμβρίου 2012, και πάλι το protothema.gr αναδημοσίευσε είδηση με τίτλο «Μέλη της Χρυσής Αυγής έδειραν γιατρό που ζήτησε φακελάκι!». Η «είδηση» τελικά διαψεύστηκε μέχρι κι από τον… τοπικό χρυσαυγίτη βουλευτή…

***

Αφήνουμε για τον επίλογο της ανάρτησης το νέο ανδραγάθημα του «πρώτου θέματος», που με το σημερινό φύλλο του διαφημίζει τους «παιδικούς σταθμούς» που σκοπεύει κατά δήλωση του άλλου της βουλευτή (πουστράκια – κωλομπήχτες – πουτανάκι έρχεται η ώρα σου – ολωνών κλπ)  Παναγιώταρου να φτιάξει η ναζιστική οργάνωση «για να αφήνουν δωρεάν τα παιδιά τους μόνο οι Έλληνες γονείς».

Βλέπετε η «εξίσωση» βγαίνει μόνο με σκάρτα ζύγια. Κι όσες «εξισώσεις» κι αν κάνουν οι θεματοφύλακες της καπιταλιστικής «δημοκρατίας» και του «δημοκρατικού» καπιταλισμού, σ’ όσες επικλήσεις της «νομιμότητας» κατά της «ανομίας» κι αν προσφύγουνε (εδώ ένα «συνεπές» παράδειγμα), όταν ο κόσμος εξαιτίας της «δημοκρατικής» τους πολιτικής δεν έχει πού ν’ αφήσει τα παιδιά του, ή πρέπει γι’ αυτό να πληρώσει με χρήματα που δεν έχει, ή δεν έχει να πιεί νερό ή τον τρομοκρατούν οι ίδιοι ότι θα του στερήσουν ακόμα και το νερό, τότε είτε ο κόσμος θα παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής τους και των «υλικών της βάσεων» κάνοντας στην άκρη και τους «δημοκρατικούς» εκφραστές κι απολογητές της και τις φασιστικές εφεδρείες της, είτε διαφορετικά στο τέλος των «εξισώσεών» τους θα μείνουν με το «αυγό του φιδιού» στο χέρι.

Advertisements

2 Σχόλια on “1=2 και χρυσό αυγό φιδιού εις το πηλίκον”

  1. Ο/Η www.aksioprepeiakantoxh.com λέει:

    Γεια χαρά.. Δείτε κι αυτό: http://bit.ly/YBJbqF.

    • Ο/Η marasagis λέει:

      Ευχαριστώ για το λινκ. Η δημοσίευση καθυστέρησε λόγω μη πρόσβασης στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s