Ζει ανάμεσά μας…………

…………….ο Τάκης Θεοδωρόπουλος!

Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας, είναι πραγματικό γεγονός, αποδεικνύεται από το ότι ο Τ.Θ. γράφει, άρα σκέπτεται, άρα υπάρχει.

Παρόλο που είναι δελεαστικό ερώτημα, δεν πρόκειται εδώ να αναζητήσω τα βαθύτερα ψυχολογικά «κίνητρα» που κάνουν ανθρώπους σαν τον Τ.Θ. κυριολεκτικά αλλεργικούς απέναντι σ’ οποιαδήποτε έκφραση λαϊκής ανάτασης. Ούτε θα επιχειρήσω κάποιου είδους απάντηση στα γραφόμενά του, είναι αρκετά αυτά που μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ.

Απλά, με αφορμή τη θεματολογία του Τ.Θ. θυμήθηκα και αντιγράφω από το βιβλίο «Καπετάν Μπουκουβάλας, Το αντάρτικο ιππικό της Θεσσαλίας» (σε καταγραφή Αλέξη Σεβαστάκη), το παρακάτω μικρό περιστατικό (σελ. 70):

«…Το Γενάρη του ’43, έπεσαν με αλεξίπτωτα οι πρώτοι Εγγλέζοι στον Όλυμπο. Ένας έσπασε και το πόδι του. Οι αντάρτες, που μέρες ολόκληρες άναβαν φωτιές, τους δέχτηκαν με χαρά, τους περίθαλψαν. Επικεφαλής τους ήταν ο ταγματάρχης Χιλς. Μιλούσε ελληνικά. Οι καπεταναίοι μας τους έκαναν τραπέζι στη μεγαλύτερη καλύβα, κοντά στην Καρυά. Οι Εγγλέζοι είναι εντυπωσιασμένοι που οι αρχηγοί των ανταρτών είναι τόσο νέοι στην ηλικία! Ο Χιλς κατατοπίζεται και … υπόσχεται. Ανάμεσα στ’ άλλα προτείνει να εφοδιάσει τους αντάρτες με … δηλητήριο, για την εξόντωση των προδοτών. Έτσι, δύσκολα μπορεί να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου!

-Το χρησιμοποιήσαμε πολύ για τους συνεργάτες των Ιταλών στην Αβυσσηνία, σε φυλάρχους, λέει.

-Εμείς δεν κάνουμε τέτοιες δουλειές. Τα όπλα μάς φτάνουν! Του λέει απότομα ο Κόζακας.

Ύστερα από λίγη ώρα, βγαίνει κάποιος από την καλύβα, φωνάζει και τον Κόζακα έξω…

-Βρε Θωμά, έχω μεγάλο πόνο στα σωθικά μου, λες ν’ άρχισαν από μάς οι Εγγλέζοι; Να προλάβω τουλάχιστον να τους ξεκάνω…

Ο Κόζακας τον καθησύχασε, ο πόνος πέρασε. Φάνηκε, όμως, η δυσπιστία που προκαλούσαν οι «ουρανοκατέβατοι καλοθελητές». Ούτε άργησε να ξεσκεπαστεί ο καταχθόνιος ρόλος τους…

Ο Χιλς πήρε μέρος, αργότερα, στην συνδιάσκεψη της Καστανιάς, ως επικεφαλής σύνδεσμος για όλη την Θεσσαλία. Μετά την απελευθέρωση, έγινε εκπρόσωπος της ΕΜ-ΕΛ (=Υπηρεσία Βοήθειας Πληθυσμού). Τον Δεκέμβρη σκοτώθηκε. Πάτησε νάρκη το αυτοκίνητό του. Ο ΕΛΑΣ βρήκε στα χαρτιά του κατάλογο με πλήθος ονόματα δοσιλόγων και ταγματασφαλιτών και απέναντι, τα ποσά λιρών που είχε δώσει στον καθένα!!»

Διαφορά ηθικής, θα πει κάποιος. Δεν είναι φυσικά μόνο αυτό, αλλά και σε ότι αφορά τη διαφορά της ηθικής, δεν πρόκειται απλά για «διαφορά» αλλά για άβυσσο. Σαν τη διαφορά που εικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες (αλιευμένες από εδώ) σε τελική ανάλυση.

16

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s