Νέα καταγγελία για ηλεκτροσόκ από αστυνομικούς

Στις ΗΠΑ, όπου ο ιμπεριαλισμός προς τα έξω έχει αναγκαίο συμπλήρωμα το φασισμό προς τα μέσα, κάθε μπάτσος όποτε βαριέται ρίχνει κι ένα ηλεκτροσόκ στον πρώτο που θα συναντήσει: «Δυσανασχετείς» σε μια αυθαίρετη, πρόστυχη  ανακριτική πράξη στο δρόμο; Τραγουδάς στο κελί σου;  Κάνεις ενοχλητικές ερωτήσεις στον μελλοντικό υπουργό εξωτερικών; Απλά για «προληπτικούς» λόγους και χωρίς αφορμή; Είναι πανεύκολο! Όλο τον κόσμο γύρισα αλλά αυτό το πραματάκι δεν το είδα πουθενά! Βρε τους που.. τι φτιάχνουνε! Ο μπάτσος βγάζει από τη θήκη το καβλιτζέκι που τον έχει εφοδιάσει η υπερεσία, εκτοξεύει   το βελάκι στο σώμα σου και αρχίζει να διοχετεύει ηλεκτρικό ρεύμα με αλλεπάλληλες εκκενώσεις. Εσύ ακαριαία πέφτεις κάτω ουρλιάζοντας από τον πόνο, για να μάθεις να «δυσανασχετείς» ρε, για να μάθεις να τραγουδάς, για να μάθεις να ρωτάς, επειδή έτσι μου κάβλωσε ρε στο φινάλε-φινάλε.

Ψωμοτύρι το «τεζάρισμα» (tasing) στις ΗΠΑ από τον κάθε κωλόμπατσο, ηλεκτροσόκ για πάσα νόσο και πάσα μαλακία.  Στην Ελλάδα η πρώτη σοβαρή καταγγελία για χρησιμοποίηση από αστυνομικό αυτής της φασιστικής «μεθόδου» έγινε πριν 5-6 μήνες από τους δικηγόρους των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Δεύτερη τέτοια καταγγελία χθες από κρατούμενους στις φυλακές Γρεβενών, που λένε ότι στο πλαίσιο αιφνιδιαστικού ελέγχου που πραγματοποίησαν πάνοπλοι ΕΚΑΜίτες  το βράδυ του Σαββάτου, εκτός από τις φασιστικές μεθόδους παλιάς τεχνολογίας (ξυλοδαρμούς, πολύωρα ξεγυμνώματα κλπ) χρησιμοποίησαν και το καινούργιο τους καβλιτζέκι, το νέο απόκτημα του «νόμου και της τάξης», το πιστολέτο επιτόπιου ηλεκτροσόκ πάνω σε ένα ηλικιωμένο κρατούμενο που εξαιτίας του εμφάνισε και προσωρινή παράλυση και απώλεια ούρων.

Σίγουρα από την πλευρά της εξουσίας θα υπάρχουν πολλά «επιχειρήματα» δικαιολόγησης του νέου της οργάνου βασανισμού και προφανώς όλα τα «επιχειρήματα» θα συγκλίνουν στη «δημοκρατία», την «νομιμότητα» και την «τάξη» της. Το ζήτημα, από την άλλη πλευρά, είναι ότι «δεν έχει τι  δεν έχει πού μες στις οθόνες του λαού», κι ότι το κάθε είδους κοινωνικό νταχάου δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό ακόμα κι αν  διαθέτει «κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Η οποιαδήποτε «πλειοψηφία» αντλεί τη νομιμότητά της όχι από την αριθμητική της υπεροχή αλλά από το αν είναι ικανή να σεβαστεί θεμελιώδη κοινωνικά και πολιτικά λαϊκά και ατομικά δικαιώματα που αποτελούν την προϋπόθεση κάθε «νομιμότητας» και κάθε «τάξης». Στοιχειώδες. Και είναι προφανές -σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής-  ότι η σημερινή «νομιμότητα», η σημερινή «τάξη», ούτε θέλει ούτε είναι ικανή να τα σεβαστεί.

 Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s