ΒΑΣΤΙΛΗ ΚΟΜΜΟΥΝΑ ΣΟΒΙΕΤ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

Δεν το λέω για αστείο ακόμα κι αν θα μπορούσε η αναντιστοιχία του (του τίτλου) προς την πραγματικότητα να κάνει αρκετούς να γελάσουνε.

Αυτή η αναντιστοιχία απλώς δεν επιτρέπει να πάρει κανείς τον τίτλο «τοις μετρητοίς».

Το βέβαιο όμως είναι ότι πίσω κι από τα λόγια που βγαίνουν στο γυαλί, ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, των δημοσιογράφων και των τεχνικών, όλου του προσωπικού της που συμμετέχει σ’ αυτόν, υλοποιεί με τον πιο παραστατικό τρόπο όσα συμπυκνώνονται στο σύνθημα που φωνάζουμε καθημερινά: Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!

Καταδεικνύει τις δυνατότητες συνολικά της εργατικής τάξης εφόσον γυρίσει την πλάτη της στους δυνάστες της ζωής της και την πάρει, τη ζωή της και τα μέσα που δημιουργούν τη ζωή της, στα χέρια της.

Αυτό το περιεχόμενο, αυτός ο χαρακτήρας του αγώνα τον εργαζομένων της ΕΡΤ είναι αντικειμενικός κι απαράγραπτος, βρίσκεται σαν συστατική ύλη μέσα στην ίδια του τη μορφή.

Όσο βαθύτερα το συνειδητοποιούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που αυτή τη στιγμή δίνουν μια περήφανη μάχη ανυπακοής και απειθαρχίας ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει όλο το λαό, το παρόν του και το μέλλον του, την ιστορία του και τις κατακτήσεις του μέσα σ’ αυτήν, τόσο περισσότερο αυτό το περιεχόμενο, αυτός ο χαρακτήρας του αγώνα θα φανερώνεται στα δικά τους λόγια, στις δικές τους αντιλήψεις, αυτές που εκφράζονται στο πρόγραμμά τους που συνεχίζει να εκπέμπεται σε πείσμα του «νόμου και της τάξης» της κυβέρνησης των μονοπωλίων και της αντιλαϊκής τους επίθεσης…

…Τόσο περισσότερο τo δημοκρατικό περιεχόμενο του αγώνα θα δένεται με το εργατικό του περιεχόμενο, με τα εργατικά του χαρακτηριστικά, θα πραγματώνεται σε αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι για τον εαυτό τους, όχι για τη θέση τους στον κόσμο των εκμεταλλευτών τους αλλά για τη θέση τους στον κόσμο που τους ανήκει.

Δεν είναι υπόθεση μιας μέρας αυτή, ούτε αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αφορά την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία στο σύνολό τους και γι’ αυτό δίνουν τις δυνάμεις τους ώστε κι αυτός ο αγώνας να γίνει συνώνυμος της νίκης, της δικής τους νίκης.

Γι’ αυτό και το «βολονταριστικό» σύνθημα του τίτλου, λίγο «αστείο» και αρκετά «αναντίστοιχο», είναι ρεαλιστικό. Γιατί σημαδεύει στο μέλλον.  



Σχολιάστε