Το «αληθινό νόημα» της απόφασης του ΣτΕ – edit

Το διατακτικό της απόφασης:
«Διατάσσουμε:
1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.).
2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης».
Το «αληθινό νόημα» του:
Αναστέλλεται η διακοπή της μετάδοσης ρ/τ εκπομπών, της λειτουργίας των ιστοτόπων καθώς και η απενεργοποίηση των συχνοτήτων της ΕΡΤ ΑΕ.  Με όλες τις έννομες συνέπειες που απορρέουν από το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, δηλαδή η ΕΡΤ ΑΕ, των εκπομπών, ιστοτόπων και συχνοτήτων που διατάσσεται η συνέχιση της μετάδοσης και λειτουργίας τους, καθώς και με όλες τις ερμηνευτικές συνέπειες που απορρέουν γιά το υπόλοιπο μέρος της απόφασης του ΣτΕ, για όσα αναφέρει ρητά και για όσα συνάγονται περαιτέρω.
Κάθε άλλη ερμηνεία αποτελεί είτε, αφενός, κυβερνητική απόπειρα παράκαμψης της απόφασης του ΣτΕ είτε, αφετέρου, «ερμηνευτικό» χαρακίρι.
*
προσθήκη18-6-2013, 17:30:
Σε σχέση με αυτές τις έννομες συνέπειες:
-Εφόσον αναστέλλεται η παύση των συγκεκριμένων λειτουργιών της ΕΡΤ ΑΕ, και εφόσον η ΕΡΤ ΑΕ αποτελεί τον μοναδικό δημόσιο ρ/τ φορέα έως την τυχόν σύσταση του νέου που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, η ΕΡΤ ΑΕ συνεχίζει -προς το σκοπό των όσων διατάσσονται προσωρινά- να υφίσταται, αναστελλομένου έτσι πρακτικά και κάθε αποτελέσματος της υπουργικής απόφασης με την οποία η ΕΡΤ «έκλεισε».
-Ανάμεσα σε αυτά τα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνεται και η απόλυση του προσωπικού της, καθόσον αυτή δεν προήλθε από απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ ως εργοδότη τους, η οποία απόφαση με τη σειρά της θα όφειλε να διέπεται από το είδος της εργασιακής σχέσης και σύμβασης κάθε μέλους του προσωπικού με την ΕΡΤ ΑΕ,  αλλά  προήλθε από την υπουργική απόφαση «κλεισίματος της ΕΡΤ» η οποία έχει ανασταλεί εντός των ορίων της προσωρινής διαταγής που επιβάλλει την συνέχιση της λειτουργίας της.
-Τέλος, το περιεχόμενο των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων με τα οποία η προσωρινή διαταγή επιτάσσει τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, δεν εναπόκειται στην αυθαίρετη κρίση και βούλησή τους, αλλά συνίσταται στις υποχρεωτικές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν για την άμεση εκτέλεση της απόφασης δηλαδή την μετάδοση εκπομπών, λειτουργία ιστοτόπων και ενεργοποίηση συχνοτήτων της ΕΡΤ ΑΕ η διακοπή των οποίων έχει ανασταλεί, προκειμένου  να καταστεί δυνατή η συνέχισή τους  από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα – του οποίου φυσικά η σύσταση και λειτουργία δεν διατάσσεται από το ΣτΕ αλλά την έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και προβλέπεται από την ανασταλείσα υπουργική απόφαση.
Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s