Βενιζέλος – Κουβέλης: Από ακτίνες πέρασαν κατά τη χθεσινή συνάντηση με Σαμαρά

Από ακτίνες πρέπει να πέρασαν οι Βενιζέλος – Κουβέλης κατά τη χθεσινή συνάντησή τους με το Σαμαρά. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι μπήκαν στη συνάντηση με το «άνοιγμα της ΕΡΤ» στα χείλη, και βγήκαν μιλώντας για «επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης».

Προσωπικά μου θυμίζουν δυστυχισμένες γυναίκες που τα διάφορα κυκλώματα τις φέρνουν από ξένες χώρες για χορεύτριες και στη συνέχεια τις εκδίδουν αφού πρώτα τους πάρουν το διαβατήριο κλειδώνοντάς τες σε φρουρούμενους χώρους.

Με τη διαφορά ότι η πολιτική κατάσταση στην οποία αυτοί βρίσκονται είναι αποτέλεσμα δικής τους επιλογής. «Για το καλό της χώρας», το «καλό μας» φυσικά, όπως πάντα από πάντα μέχρι και σήμερα.

Αν και ενδεχομένως «άτοπο» το να παραθέτω «προσωπικές απόψεις» τέτοιας μορφής πλάι σε επίσημες ανακοινώσεις κλπ, κάνω μια εξαίρεση και από το ρεπορτάζ του 902 για τη χθεσινή συνάντηση των «συγκυβερνητών» παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Σχόλιο για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το συνεχιζόμενο σήριαλ των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών και τα μεταξύ τους παζάρια επιδιώκουν να συγκαλύψουν τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, τόσο στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ και των απολύσεων των εργαζομένων όσο και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα επιταχύνει την πολιτική χρεοκοπίας του λαού, με νέες περικοπές στην υγεία και την ασφάλιση, νέα φοροληστεία, με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η συζήτηση «περί δημοκρατίας» που έχει ανοίξει από το δίδυμο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη λειτουργία των «θεσμών», είναι παραπλανητική. Επιδιώκει να εγκλωβίσει το λαό σε κυβερνητικές μεταμφιέσεις στα πλαίσια του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης. Λύση για το λαό δεν είναι ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση «σωτήρων», που θα υποκλίνεται στους νόμους του σάπιου συστήματος και του μονόδρομου της ΕΕ.

Καμία αυταπάτη και αναμονή! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ. Το ΚΚΕ επανέρχεται σήμερα στη βουλή με τροπολογία για την κατάργησή τους. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, την εργατική-λαϊκή εξουσία. Να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ, τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

 

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s