19-06-2013 ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ MEGA

Σε σχέση με το χρονικό διάστημα των 5 δευτερολέπτων μεταξύ 2:06 και 2:11 πρέπει να υπογραμμίσω ότι η γνωστή απόφαση του ΣτΕ δεν «καταργεί την ΕΡΤ ΑΕ». Απλά επιδέχεται μια ερμηνεία με την οποία στηρίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της όσο δεν υπάρχει άλλος «δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας», ερμηνεία έτσι κι αλλιώς «αστική» αλλά πάντως όχι κυβερνητική, και αφήνει επίσης ένα τεράστιο περιθώριο όχι κυβερνητικής «ερμηνείας» αλλά κυβερνητικού «ερμηνευτικού» τζόγου. Σε αυτό το συνολικό περιεχόμενο, στο γεγονός δηλαδή ότι αποφεύγει να βγάλει «το φίδι από την τρύπα» των αστικών πολιτικών συσχετισμών, έγκειται συνολικά και ο «αστισμός» της συγκεκριμένης απόφασης και σε καμιά περίπτωση στο ότι «καταργεί την ΕΡΤ ΑΕ». Έτσι κι αλλιώς βέβαια η συγκεκριμένη απόφαση «σύντομα» θα αποτελεί παρελθόν αφού αύριο το ΣτΕ συνεδριάζει για να βγάλει απόφαση επί της αίτησης αναστολής της Υπουργικής Απόφασης η οποία (τυπικά και όχι κατ’ ανάγκη πολιτικά) θα ισχύει μέχρι τουλάχιστον το Σεπτέμβρη. Τι απόφαση θα είναι αυτή; Είτε θα είναι μια απόφαση σαν και την ισχύουσα (ισχύουσα αυτή τη στιγμή στα χαρτιά βέβαια και όχι στην πράξη) που, χάρη στην ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων και του κινήματος αλληλεγγύης, λειτούργησε ως καταλύτης της σημερινής κυβερνητικής παραλυσίας ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Είτε θα είναι μια απόφαση που ρητά και χωρίς περιθώριο παρερμηνείας θα διατάζει τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ και αυτό είτε εωσότου συσταθεί νόμιμα τυχόν νέος δημόσιος ρ/τ φορέας (τη σύσταση του οποίου, ας σημειωθεί, σε καμία περίπτωση δεν έχει το ΣτΕ την δικαιοδοσία να «διατάξει», και δεν την διέταξε ούτε με την ισχύουσα προσωρινή διαταγή) είτε εωσότου εκδοθεί απόφαση για την αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης. Είτε, τέλος, βάσει του νόμου των πιθανοτήτων, θα είναι μια απόφαση βάσει της οποίας δεν θα στηρίζεται η συνέχιση λειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ.

Προσωπικά δεν μπορώ να ανακαλύψω άλλες εκδοχές.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμα κι αν στην ταπεινή μου γνώμη θα μπορούσε να προσαφθεί προσπάθεια «επηρεασμού» (!) της απόφασης που θα βγάλει το ΣτΕ μετά την αυριανή (σημερινή) του συνεδρίαση, το σίγουρο όμως είναι ότι πρόκειται για προσωπική γνώμη και όχι για μεθοδευμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης και «αγνώστου προελεύσεως» ειδησεογραφική αλητεία.

Για τις παραπέρα πολιτικές εξελίξεις, όποια απόφαση κι αν εκδοθεί μετά την αυριανή συνεδρίαση, προτείνω να παρακολουθήσουμε τα υπόλοιπα 7 και 54 λεπτά από τη σημερινή παρέμβαση του εκπροσώπου του ΚΚΕ  σε εκπομπή γνωστού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Αμέσως τώρα!

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s