«παντελής αδιαφορία για το όποιο πολιτικό κόστος»

«Μπήκε νέο αίμα στην κυβέρνηση και μάλιστα εισήλθαν άνθρωποι που έχουν επιδείξει αποφασιστικότητα στο παρελθόν. Ευχή όλων είναι να πετύχουν (…) θα χρειασθεί αποφασιστικότητα, αλλά και παντελής αδιαφορία για το όποιο πολιτικό κόστος», σύμφωνα με τη χθεσινή «Καθημερινή».

«Παντελής αδιαφορία για το όποιο πολιτικό κόστος» σημαίνει προφανώς «παντελής αδιαφορία» για τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση, την απελπισία, τον αποπροσανατολισμό και τη συνειδητοποίηση που προκαλεί στο λαό η «αποφασιστική» σύνθλιψη των «φυσικών δικαιωμάτων» του, της ίδιας της ύπαρξής του.

«Παντελής αδιαφορία για το όποιο πολιτικό κόστος» συνεπάγεται προφανώς και ορισμένες εγγυήσεις: Διότι όταν όλα τα παραπάνω αγγίξουν ένα ορισμένο μέγεθος κατά το οποίο το «πολιτικό όφελος» θα είναι πια ελαχιστοποιημένο σε σύγκριση με το «πολιτικό κόστος», τότε κάποιοι θα πρέπει να εγγυόνται ότι διαθέτουν τα μέσα επιβολής των κατάλληλων εναλλακτικών επιλογών, κι ανάμεσα σε αυτούς δεν μπορεί φυσικά παρά να είναι και η «καλή εφημερίδα» που τόσο όμορφα ξέρει να δίνει τέτοιες συμβουλές στο «νέο αίμα» της «κυβερνήσεως».

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s