ΚΚΕ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «ΝΕΡΙΤ»

Σχόλιο για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «ΝΕΡΙΤ» εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Επισημαίνει:

«Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «ΝΕΡΙΤ» η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει την πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τις χιλιάδες απολύσεις και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα απομείνει.

Παράλληλα με το νέο σχήμα στοχεύει στην πιο αποτελεσματική προβολή της κυρίαρχης πολιτικής, την ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση του λαού. Προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στα κριτήρια της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας για το λαό, στη σύμπραξη με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των ΜΜΕ.

Οι βαρύγδουπες φράσεις της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, περί «πολυφωνίας» και «δημοκρατίας» της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι υποκριτικές. Η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση δεν θα είναι ανεξάρτητη από την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, όπως δεν ήταν και η σημερινή.

Το ΚΚΕ επιμένει ότι πρέπει να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η απόφαση για την ΕΡΤ. Να ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς απολύσεις, με ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Η κρατική ραδιοτηλεόραση μπορεί πραγματικά να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, όταν τα κανάλια και οι συχνότητες αποτελούν κοινωνική λαϊκή περιουσία».

902

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s