Κομμουνισμός παντού! Ένα φάντασμα πλανιέται!

Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το μελάνι» της χθεσινής ανάρτησης του μπλογκ, για την «σοβιετική» περικύκλωση της αστικής τάξης και εμφανίστηκαν νέα δεδομένα που διαψεύδουν άρδην το περιεχόμενο της: Σύμφωνα με τη νέα γραμμή της «ναυαρχίδας» του συγκροτήματος Ψυχάρη  τελικά δεν είναι «σοβιετικά» τα όσα «αναδιαρθρώνονται» και καταργούνται. Αντίθετα, είναι «κομμουνιστική» η κυβερνητική πολιτική και, συγκεκριμένα, τα μέτρα είναι «κομμουνιστικού τύπου», που «λίαν αμφίβολο αν ακόμα και η έλευση του ΚΚΕ στην εξουσία θα είχε φέρει» μέτρα τόσο «κομμουνιστικά».

Διαψεύδεται λοιπόν πάραυτα η χθεσινή ανάρτηση του μπλογκ: Δεν είναι «σοβιετικό» το δικαίωμα στην κατοικία. Είναι «κομμουνιστική» η κατάργησή του.  Όπως «όλοι ξέρουν» από την εποχή του πάλαι ποτέ αντικομμουνιστικού πρωτογονισμού, αυτοί «που παίρνουν τα σπίτια» είναι οι κομμουνιστές επομένως είναι «κομμουνιστική» η κυβερνητική πολιτική απέναντι στην οποία «η μόνη διέξοδος είναι να μην έχει κανείς τίποτα».

(Η «πένα» του «Βήματος», βέβαια, προφανώς και δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει κάποιον που πραγματικά «δεν έχει τίποτα» πώς του φαίνεται η «διέξοδος» που προτείνει, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει από το να υποβάλλει αυτή τη γραμμή της αντικομμουνιστικής αναπαλαίωσης, προκειμένου να υπερασπιστεί όχι «τα σπίτια» φυσικά, αλλά , εν τέλει, την καπιταλιστική ιδιοκτησία από τις ενεργές συνέπειες της αγανάκτησης  που προκαλεί η αστική πολιτική).

Από την άλλη πλευρά όμως, τι ανάγκη έχω με έναν Πάγκαλο στο πλευρό μου, ο οποίος ταυτόχρονα με το «Βήμα» έσπευσε να ταχθεί υπέρ της χθεσινής ανάρτησης του μπλογκ δηλώνοντας ότι η ΕΡΤ «ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού»«Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ», το οποίο «κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ» και μάλιστα «μέχρι αηδίας».

(Ποιά;   Η ΕΡΤ που κάθε τόσο αναρωτιόσουν αν τα δελτία της γράφονται με δημοσιογραφικά κριτήρια ή με κριτήρια του γραφείου τύπου της κυβέρνησης και των κομμάτων της, η ΕΡΤ όπου θέση δεν έχει παρά μόνο η οποιαδήποτε απόχρωση του ευρωενωσιακού «μονοδρόμου»,   η ΕΡΤ των πανηγυρισμών του «Μάαστριχτ»,  η ΕΡΤ των πανηγυρισμών της φούσκας του «μιλένιουμ» που έσπασε πριν καλά-καλά περάσουν τα 10 πρώτα χρόνια της «χιλιετίας»,   η ΕΡΤ των πανηγυρισμών για την ένταξη στην «ευρωζώνη», η ΕΡΤ   της εξίσωσης «Κοινή Αγορά = Καλό Για Την Ελλάδα» όπως ακόμα και τώρα μας θυμίζει το σποτάκι που παίζει στο πρόγραμμα των αγωνιζόμενων δημοσιογράφων και τεχνικών της…)

«Κομμουνισμός» πίσω, «κομμουνισμός» και μπροστά λοιπόν, δεν υπάρχει αμφιβολία, ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον Πάγκαλο και τον Ψυχάρη. Το φάντασμα του κομμουνισμού.

Δεν τους μένει παρά από κοινού να μας πούνε: «ένας Παπαδοπουλος σας χρειάζεται».

Advertisements

2 Σχόλια on “Κομμουνισμός παντού! Ένα φάντασμα πλανιέται!”

  1. Ο/Η Ntina λέει:

    Είναι να τραβάς τα μαλιά σου με όλες αυτές τις μαλακίες που ακούς.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s