του στραβού το δίκιο

Στην αρχή ο Σαμαράς στο συνέδριο του κόμματός του  έκανε «αυτοκριτική» για λογαριασμό των δυο κομμάτων της «συγκυβέρνησης», ότι στην ΕΡΤ «και η ΝΔ διόριζε και το ΠΑΣΟΚ διόριζε, αλλά και οι δυο διόριζαν ανθρώπους της αριστεράς». Γι’ αυτό, δηλαδή (άρα), τώρα τους απολύουν, για να ξαναδιορίσουν από την αρχή, μήπως και αυτή τη φορά το πετύχουν.

Μετά ο Βορίδης ανέλαβε την «επιστημονική τεκμηρίωση» των λόγων του αρχηγού, εισάγοντας το ζήτημα της «αριστερής ιδεολογικής ηγεμονίας» με «εμβριθείς» αναφορές στον Γκράμσι και με πρόστυχα «παραδείγματα» της «κοινωνικής τεχνολογίας» που χρησιμοποιεί η «αριστερά» για να «παρέμβει στο μυαλό μας».

Οι «αριστεροί», είπε χοντρά-χοντρά, χρησιμοποιούν την «κοινωνική τεχνολογία» του «ρατσισμού» για να σας πείσουν ότι δεν είναι εγκληματίες οι αλλοδαποί αλλά ότι είστε εσείς ρατσιστές που τους βλέπετε έτσι. Επομένως  (άρα) -αυτό δεν το είπε- δεν είμαστε ρατσιστές που κλείνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδες όχι γιατί είναι εγκληματίες αλλά  γιατί είναι αλλοδαποί.

Είχε όμως κι ένα δίκιο όταν -με αφορμή την ΕΡΤ- έκανε λόγο για «ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς»:

Μπορεί να μην «ηγεμονεύει» η «αριστερή ιδεολογία» όταν ο μεταδιδόμενος λόγος δεν είναι υποταγμένος στον ανταγωνισμό των δεικτών της τηλεθέασης και τις προδιαγραφές της διαφημιστικής αγοράς; Μπορεί οποιοδήποτε πρόγραμμα ενημέρωσης, τέχνης, ψυχαγωγίας να μην καταντά «κομμουνιστικό», εφόσον το νόημά του συνίσταται σε κάτι διαφορετικό από την ενημέρωση, την τέχνη, την ψυχαγωγία της αγοράς;

Ακόμα και τα δικά του τα λόγια, του Βορίδη δηλαδή, όπως και τα λόγια του «αρχηγού», αν δεν διαχυθούνε στον οισοφάγο της διαφημιστικής ισοπέδωσης σαν συστατικό της, μπορούνε στο τέλος να μην οδηγήσουν σε συμπεράσματα «κομμουνιστικά»;

Υπάρχει λόγος που να μην «καταντάει» κομμουνιστικός, αν δεν είναι λόγος με σκοπό το κέρδος;

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s