ζήτω η νέα δημοκρατία (χωρίς «εισαγωγικά»)

Το πολιτικο-κοινωνικό κίνημα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, δεν έχει καμία ανάγκη να κατασκευάσει για τον ταξικό του αντίπαλο και τις κάθε είδους οργανωτικές εκφράσεις του οποιαδήποτε εικονική πραγματικότητα δήθεν χρήσιμη ώστε να καταδειχθεί η υποτιθέμενη πραγματική του εικόνα, απέναντι στην οποία θα πρέπει να «αντιστοιχηθεί» η ανάπτυξη του ίδιου του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Για τις ανάγκες του εργατικού λαϊκού κινήματος είναι επαρκείς οι πραγματικοί όροι ύπαρξης του αντιπάλου του, οι πραγματικοί όροι υπό τους οποίους -όταν περιέρχεται σε συνθήκες κρίσης- τείνει να αποποιείται ένα-ένα τα «δημοκρατικά» προσωπεία του έως ότου, κάτω από τους ίδιους πραγματικούς όρους, αποκαλύψει απογυμνωμένο από αυτά το αληθινό καταπιεστικό πρόσωπό του απέναντι στη νέα δημοκρατία των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, που απειλεί όχι πια τη «δημοκρατία» του , αλλά την ταξική του κυριαρχία.

Με άλλα λόγια, το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν έχει ανάγκη να ρίξει καμία «μαύρη προβιά» πάνω στον αντίπαλό του. Για να δικαιωθεί, του αρκεί ο αντίπαλός του όπως είναι πραγματικά.

*

Αντίθετα:

Είναι οι ανάγκες των ταξικών εχθρών του λαού, κι ακόμα περισσότερο οι ανάγκες των οργανωτικών τους μορφών, αυτές που για να επιβάλουν τις μορφές καταπίεσης και καταστολής οι οποίες είναι κατά τις εκτιμήσεις τους ικανές να τους παρέξουν μια πρόσκαιρη «ασφάλεια», τους υποχρεώνουν κάθε τόσο στην κατασκευή μιας «προβιάς», βαμμένης στο χρώμα του εχθρού τους, ώστε να συντηρούν για χάρη των μεθόδων τους μια συνθήκη εμφυλιοπολεμικής «σύμβασης» ασύναρτητη προς την οποιαδήποτε ύπαρξη πραγματικών όρων πραγματικού εμφυλίου πολέμου.

*

Το ότι, όμως, το γεγονός αυτό προστίθεται στους «πραγματικούς όρους ύπαρξης» του αντίπαλου και «περιέλευσής του σε συνθήκες κρίσης», είναι γεγονός έτερον-εκάτερον αφενός, αλλά και γεγονός που προστίθεται στην όχι «υποτιθέμενη» πραγματική του εικόνα αφετέρου.

*

Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν έχει κανένα λόγο να επιβαρύνει την πραγματική εικόνα του αντιπάλου του με μια επιπρόσθετη «εικονική».

Ίσα-ίσα, θα ήταν «ευχή» να εξέλειπε και η πραγματική του εικόνα, γιατί τελικός σκοπός του λαϊκού κινήματος δεν είναι η πάλη για την απόλαυση της ζωής, αλλά η απόλαυση της ζωής η ίδια.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s