Αντεργατικός κρατικός και εργοδοτικός αυταρχισμός

Προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα

Ερώτηση προς τους Υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας και Σπύρος Χαλβατζής σχετικά με την προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα : Προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που εδρεύει στη ΓΑΔΑ, με έγγραφο της 6ης Δεκεμβρίου 2013, ζητάει από το Προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθήνας τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που έγινε στις 2/12/2013, καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της απεργιακής επιτροπής της ίδιας ημερομηνίας.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το παραπάνω αίτημα γίνεται στο πλαίσιο της με αριθμό Γ13/3352/04-12-2013 παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.

Πρόκειται για πρωτοφανή και επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού, για προκλητική παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων και ποινικοποίησης των αγώνων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ποιο είναι το περιεχόμενο της παραπάνω εισαγγελικής παραγγελίας και για ποιο λόγο επιλήφθηκε το συγκεκριμένο Τμήμα της Ασφάλειας της ΕΛΑΣ.

Τι μέτρα θα λάβουν για να ανακληθεί το παραπάνω έγγραφο και η εισαγγελική παραγγελία, να σταματήσει η παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και η ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων».

902

Κι αφού τα παραπάνω συμβαίνουν στο «κέντρο» της σκηνής, στη «μικροκλίμακα» της οικονομικής ζωής, είναι επόμενο να εμφανίζονται  κάθε τόσο και διάφορα κρούσματα αποθρασυμένης εργοδοτικής βίας, τρομοκρατίας και αυταρχισμού. Στο παρακάτω περιστατικό μάλιστα ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν αρκέστηκε στον τραμπουκισμό, αλλά απείλησε ότι «θα καλέσει και τη χρυσή αυγή» ξέροντας ο ίδιος καλά για την υπηρεσία ποιών συμφερόντων είναι κατασκευασμένη η ναζιστική εγκληματική οργάνωση

Τον χτύπησε με ξύλο γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του!

Με ξύλο απάντησε η εργοδοσία της «Gusto» βιοτεχνία ξύλου, στο Μενίδι όταν εργαζόμενος ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες και όταν εργαζόμενος μετανάστης ζήτησε τα δεδουλευμένα του -4.500 ευρώ- ο εργοδότης τον χτύπησε με ένα ξύλο.

Την επίθεση και την εργοδοτική τρομοκρατία που συνεχίστηκε και με απειλές τύπου «θα φωνάξω τη Χρυσή αυγή» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου.

«Να είναι σίγουροι: Η σύγχρονη σκλαβιά και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει! Και απ’ αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται, στην κυριολεξία, πως τα κέρδη που βγαίνουν απ’ την παραγωγή είναι ποτισμένα με το αίμα και τον ιδρώτα των εργατών.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, Έλληνα και μετανάστη, να καταδικάσει αυτό το απαράδεκτο γεγονός, να μην τρομοκρατηθεί. Να απαντήσει με τον αγώνα του ότι δε θα συμβιβαστεί με τη βαρβαρότητα που επιβάλλουν τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην κατεργασία του ξύλου να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη και να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου 19-20-21/12/2013.

Τους απαντάμε δυναμώνοντας την ταξική πάλη και την οργάνωσή μας στο συνδικάτο».

902

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s