Ο Κλιτς κι ο Γιατς

νατο ηπα εε στις βρυξελλες 2005

Η φωτογραφία παραπάνω, με τους αγκυλωτούς σταυρούς ζωγραφισμένους στις σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ, είναι από διαδήλωση στις Βρυξέλλες, τραβηγμένη σε χρόνο «ανύποπτο» για τους ανύποπτους και τους πιλάτους.

Η φωτογραφία παρακάτω είναι τραβηγμένη πριν μια βδομάδα στο Λβοφ της Ουκρανίας

Rostislav Vasilko2

σταυρωτήδες της ΕΕ και των ΗΠΑ επί το έργο

…Πρόκειται για στιγμιότυπο από τον πολύωρο βασανισμό του Rostislav Vasilko (Ρόστισλαβ Βασίλκο) γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Λβοφ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας από τους βρυκολακιασμένους φασίστες ναζί σταυρωτήδες που στρατολογούν ΗΠΑ και ΕΕ για να επιβάλλουν την ιμπεριαλιστική «τάξη» τους ενάντια στους εργαζόμενους της Ουκρανίας και όλων των λαών της υφηλίου.

Rostislav Vasilko

Rostislav Vasilko

Rostislav Vasilko4

Rostislav Vasilko1

Rostislav Vasilko3

*****

Στην επόμενη φωτογραφία: Αυτός που τεντώνει το χέρι σε φασιστικό -εεε, αρχαίο ουκρανικό- χαιρετισμό, είναι ο νέος «πρωθυπουργός» της Ουκρανίας, που τον «ψήφισε» δια βοής στην «πλατεία» ο συρφετός  των αποθρασυμένων σταυρωτήδων, «εθνικιστών», φασιστών, ναζήδων και άλλων «φιλελεύθερων» και «δημοκρατών» υποτακτικών της Μέρκελ, του Ολάντ, του Βρετανού που δε θυμάμαι τώρα τ’ όνομά του και του Ομπάμα.

newego_LARGE_t_1101_54316486

Δεν είναι «λάθος». Πρόκειται για κάποιον Αρσένυ Γιάτσενιουκ, για τα μάτια του οποίου η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ πριν 25 μέρες έγινε αλανιάρα στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πίατ: «Να πάει να γαμηθεί η ΕΕ. Εμείς αυτόν θέλουμε. Θα μας τα κανονίσει κι ο ΟΗΕ!» Προφανώς η ΕΕ ήθελε άλλον, μάλλον τον Κλίτσκο που στη φωτο στέκεται σοβαρός δεξιά από τον αρχηγό. Όμως, είπε η Νούλαντ στον πρέσβη, «του Κλιτς θα πρέπει να του λέμε τέσσερις φορές τη βδομάδα τι να κάνει, ενώ ο Γιατς ξέρει και από οικονομία και τα κάνει από μόνος του» (εθνικά ανεξάρτητος ο Γιατς δηλαδή). Μπορείτε κι εσείς να τα ακούσετε, τα πάντα παρακολουθούνται:

Εδώ η Νούλαντ με τον "εγκληματία" Γιανούκοβιτς. Ερωτική ατμόσφαιρα.

Εδώ η Νούλαντ με τον «εγκληματία» Γιανούκοβιτς. Ερωτική ατμόσφαιρα.

Ο Γιατς, λοιπόν, του κόμματος της αδιάφθορης δισεκατομμυριούχου Τιμοσένκο έγινε πρωθυπουργός, ενώ ο Κλιτς, «αποδεδειγμένα ο άνθρωπος της Γερμανίας στις εξελίξεις» σύμφωνα με τον 902gr, αρκέστηκε να τοποθετηθεί ένα μέλος του κόμματός του στην υπηρεσία Ασφάλειας. Μοιάζει μακρινός ο καιρός που η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ολμπράιτ εκδήλωνε την ανυπομονησία της «να καλωσορίσει στην ΕΕ (!!!) μια δημοκρατική Σερβία». Εκείνα τα χρόνια η ΕΕ, ακολουθώντας ένα είδος πολιτικής κατευνασμού (απέναντι στον συνεταίρο της άλλωστε), δεν είχε ζητήσει εξηγήσεις από τις ΗΠΑ από πού και ως πού «καλωσορίζουν» αυτές τον οποιοδήποτε στα ξένα σπίτια. Κι έτσι τώρα, κάπου 15 χρόνια αργότερα δηλαδή, η ΕΕ βρίσκεται στη σχετικά δυσάρεστη θέση να «καλωσορίζει» την Ουκρανία (αφού για την εμπορική σύνδεση μεταξύ Ουκρανίας – ΕΕ έγινε όλη η δουλειά) με έναν πρωθυπουργό που ενσαρκώνει το δόγμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής «να πάει να γαμηθεί (η ΕΕ)». Ας πρόσεχε. Όσο να ‘ναι καλή είναι και η «Ασφάλεια» στο κάτω – κάτω της γραφής…

…Καλή η «Ασφάλεια», αλλά όχι και σαν το «Εσωτερικών» εδώ που τα λέμε. Το «Εσωτερικών» όμως το κέρδισε πάλι το κόμμα της δισεκατομμυριούχου και οι υπηρεσίες του στελεχώθηκαν από μέλη του φασιστικού «Δεξιού Τομέα», στρατιωτικού σκέλους του ακροδεξιού – εθνικιστικού κόμματος «Ελευθερία», το οποίο «σκέλος» αποτέλεσε την ένοπλη δύναμη κρούσης ενάντια στην τελωνειακή σύνδεση της Ουκρανίας με τη Ρωσία και υπέρ της εμπορικής σύνδεσής της με την ΕΕ, υπό την αιγίδα βέβαια του ΔΝΤ  όπως φαίνεται να πηγαίνουν τα πράγματα υπό τη διακυβέρνηση του Γιατς.

ucraine-demos-handgun

Ειρηνικός διαδηλωτής υπερασπιζόμενος τις δυτικές αξίες, σε πόζα καταδίκης της βίας από όπου κι αν προέρχεται. (Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές)

Στην αποκάτω φωτογραφία, αριστερά εικονίζονται «μαχητές» του «Δεξιού Τομέα» στις πρόσφατες συγκρούσεις και δεξιά ο ντόπιος «συναγωνιστής» τους και ομοϊδεάτης τους Μιχαλολιάκος να μιλά κάτω από το σύμβολο των Ες-Ες που έχουν κι οι Ουκρανοί «συναγωνιστές» στα περιβραχιόνιά τους.

1654124_671348882907874_2100938158_n

Δεν είναι λοιπόν σύμπτωση, το ότι αντιπροσωπεία της «ΧΑ» έφτασε ως το Κίεβο για να συναντήσει τα «αδέλφια» της του «Δεξιού Τομέα» και να φωτογραφηθούνε μαζί.

kiebo

Κι έτσι, ενώ ο Κλιτς is doing his homework (σύμφωνα με τα λόγια του Αμερικανού πρεσβευτή), κι ενώ ο Γιατς σαν πρωθυπουργός ετοιμάζεται ή να κουρέψει ή να επιμηκύνει το λαό κάνοντας λόγο για «μαύρες τρύπες 35 δισ.» και «δημοσιονομικό χρέος 75 δισ. δολάρια», κι ενώ η Ρωσία επιχειρεί να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα μη θέλοντας μάλλον να έχει την τύχη που τόσο γλαφυρά περιέγραψε η Κα Νούλαντ για την ΕΕ, κι ενώ με όλα αυτά ο λαός της Ουκρανίας ενάντια στις δικές του ανάγκες διαχωρίζεται ανάλογα με τη γλώσσα τη θρησκεία και τα λοιπά, την ίδια ώρα ο αρχηγός (υπαρχηγός, στέλεχος ή κάτι τέτοιο) του «Δεξιού Τομέα», κάποιος Αλεξάντρ Μιζίτσκο περιφέρεται στις κρατικές υπηρεσίες και στα τοπικά συμβούλια υλοποιώντας το ρόλο της οργάνωσής του στην στελέχωση του «Εσωτερικών»:

Στο βίντεο που ακολουθεί ο «Δεξιός Τομέας» δείχνει στον εισαγγελέα υπηρεσίας πώς πρέπει να κάνει τη δουλειά του και ποιον πρέπει να «σέβεται» στο εφεξής. Άλλωστε στη Γενική Εισαγγελία κουμάντο κάνει πλέον μέλος του πολιτικού «σκέλους» του «Δεξιού Τομέα», δηλαδή του κόμματος «Ελευθερία». Γενικό το νταβατζιλίκι δηλαδή. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Λίγο πριν ή λίγο μετά ο Μιζίτσκο μεταβαίνει στη συνεδρίαση του τοπικού κοινοβουλίου της πόλης Ρόβνο, όπου χρησιμοποιεί το πολυβόλο του σ’ ένα Μάθημα Δημοκρατίας. Από όσο καταλαβαίνω τις ελληνικές λέξεις που μας έχουν κλέψει οι Σλάβοι, το κεντρικό νόημα είναι ότι σε μια Δυτική Δημοκρατία αναγνωρισμένη μάλιστα από τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, δεν επιτρέπεται να αποκαλείται ο «Δεξιός Τομέας»  και ο ίδιος  προσωπικά με τον χαρακτηρισμό «προβοκάτορας»:

*

Για το τέλος της ανάρτησης ο ξύλινος λόγος της ανακοίνωσης του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά της Ουκρανίας. Καταγγέλλει τις τρομοκρατικές διώξεις και απειλές σε βάρος του ουκρανικού λαού, των μειονοτήτων, των κομμουνιστών της Ουκρανίας που φτάνουν μέχρι σε σημείο ανοικτών πολιτικών διώξεων και προσπάθειας απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας και του «Κόμματος των Περιοχών». Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές και το λαό της Ουκρανίας και καλούμε τον ελληνικό λαό να σταθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστών, περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και διαστρέβλωσης της ιστορίας για την πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό.

Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ουκρανία δε συνιστά ούτε «ανατροπή», ούτε σηματοδοτεί κάποια αλλαγή πολιτικής υπέρ του ουκρανικού λαού. Η νέα ουκρανική κυβέρνηση συγκροτείται από αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις και εκπροσώπους τμημάτων της ουκρανικής ολιγαρχίας, όπως η Τιμοσένκο, που απέκτησαν πολιτική και οικονομική ισχύ μέσα από τη λεηλασία του λαϊκού πλούτου και της σοσιαλιστικής σοβιετικής κληρονομιάς. Αναρριχήθηκαν στην εξουσία με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, για την προώθηση των δικών τους γεωπολιτικών σχεδιασμών. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες, διότι και με το ρόλο της ως προεδρεύουσας της ΕΕ, στήριξε αυτή την παρέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο της νέας ουκρανικής κυβέρνησης ενεργό ρόλο αναλαμβάνουν και ένοπλες ναζιστικές οργανώσεις και κόμματα, απόγονοι συνεργατών των SS, που τρομοκρατούν τον ουκρανικό λαό, τους μειονοτικούς πληθυσμούς, σπέρνουν το εθνικιστικό διχαστικό δηλητήριο και τον αντικομμουνισμό, βεβηλώνουν τα σοβιετικά και αντιφασιστικά μνημεία.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι οι ναζιστικές οργανώσεις, όπως η ελληνική Χρυσή Αυγή, λειτουργούν ως όργανα του συστήματος, του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών κέντρων σε βάρος των λαών. Αποδεικνύεται επίσης ο ψευδεπίγραφος «αντιφασισμός» και «αντιρατσισμός» της ΕΕ, τα κροκοδείλια δάκρυα για την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη, τη στιγμή που η ίδια η ΕΕ παρέχει κάλυψη σε αυτές τις οργανώσεις, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά της.

Σήμερα είναι απολύτως αναγκαίο και επίκαιρο ο ουκρανικός λαός να οργανώσει τη δική του ανεξάρτητη πάλη ενάντια στην αστική τάξη της χώρας του και τις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις που τον οδηγούν σε ένα μακελειό με ανυπολόγιστες συνέπειες, φτάνοντας ακόμη και στην ένοπλη σύγκρουση. Να απομονώσει τις ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες που αποτελούν το μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Ο ουκρανικός λαός ενωμένος, ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα ή εθνική καταγωγή, μπορεί να χαράξει το δρόμο για το σοσιαλισμό, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Διαθέτει άλλωστε την ιστορική μνήμη που διδάσκει ότι στα χρόνια του σοσιαλισμού, οι λαοί και εθνότητες της Ουκρανίας και όλων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ ζούσαν, συμβίωναν και προόδευαν σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας».

Advertisements

One Comment on “Ο Κλιτς κι ο Γιατς”

  1. Ο/Η marasagis λέει:

    Το λάθος: Αναγκαία επανόρθωση, ότι στη φωτογραφία που σχολιάζεται με τη φράση «Δεν είναι λοιπόν σύμπτωση, το ότι αντιπροσωπεία της “ΧΑ” έφτασε ως το Κίεβο για να συναντήσει τα “αδέλφια” της του “Δεξιού Τομέα” και να φωτογραφηθούνε μαζί», στην πραγματικότητα (όπως βλέπω και εδώ: http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8111.html )δεν πρόκειται για συνάντηση αλλά για εκδήλωση συμπαράστασης του Ουκρανών νεοναζί, με τα σύμβολα του «δεξιού τομέα», στους έλληνες νεοναζί της «ΧΑ». Η «ΧΑ» δεν πήγε να τους συναντήσει στο Κίεβο. Απλώς τηλεφωνήθηκαν.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s