«ΧΑ» από το ΧΑμαιλέοντας

Αντιγράφω από το 902gr

«Μετά από την ανατροπή του Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία, οι ακροδεξιοί – ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής που ανήκουν στο κόμμα «Σβόμποντα» και την οργάνωση «Δεξιός Τομέας» με την προκλητική στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκή Ένωσης φανέρωσαν για μια ακόμα φόρα το απεχθές πρόσωπο που κρύβεται κάτω από το προσωπείο της φασιστικής δημαγωγίας.

Ως πρώτιστο καθήκον τους θεώρησαν την πρόταση απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, αλλά και της χρήσης της ελληνικής γλώσσας και των γλωσσών όλων των εθνικών μειονοτήτων της Ουκρανίας.

Μάλιστα, προλείαναν το έδαφος για την υιοθέτηση και την εφαρμογή των αντιδραστικών νόμων με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν. Έτσι, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Σπυρίδων Κιλιγκάρωφ.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων, Αλεξάνδρα Προτσένκο κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό και άλλων Ελλήνων ομογενών.

Έπειτα, από τα παραπάνω και την ανάδειξη του θέματος στη Βουλή από το βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, η Χρυσή Αυγή υποκριτικά κατήγγειλε τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να λάβει πρωτοβουλίες για την προστασία των Ελλήνων της Ουκρανίας.

Με λίγα λόγια κάλεσε το Βενιζέλο να προστατεύσει τους Έλληνες ομογενείς από τους ομοϊδεάτες της!»

Αμφισβητεί λοιπόν η «ΧΑ» το «δικαίωμα» των «πατριωτών» σαν και του λόγου της να «αγανακτούν» όταν ακούν να μιλιέται δίπλα τους ξένη γλώσσα και να τη φιμώνουν με την άνανδρη και ύπουλη βία στην οποία η «ΧΑ» επέδειξε τις επιδόσεις της; Αμφισβητεί το «δικαίωμα» των «εθνικιστών» να εχθρεύονται και να καταπιέζουν μειονότητες που θέτουν σε κίνδυνο την γενετική καθαρότητα του «εθνους» και της «φυλής»; Θέλει τάχα να προστατευτούν οι Έλληνες της Ουκρανίας αλλά διατηρεί για τον εαυτό της το «δικαίωμα» πάνω στη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του ουκρανικού και κάθε άλλης προέλευσης μεταναστευτικού και μειονοτικού πληθυσμού στην Ελλάδα;

Προφανώς ρητορικά τα ερωτήματα. Οι απαντήσεις και η πρακτική τους εφαρμογή είναι γνωστές. Ο χαμαιλέοντας βέβαια μπορεί να αλλάζει χρώμα για παραλλαγή, η σουπιά μπορεί να κρύβεται μες στο μελάνι που χύνει, κι η «ΧΑ» να «υψώνει τον τόνο» σε ΗΠΑ και ΕΕ και να ζητά την προστασία των «ξένων» αν αυτοί τυχαίνει να είναι Έλληνες σε άλλη χώρα, προφανώς «αλύτρωτοι» που περιμένουν από την «ΧΑ» την «προστασία» τους και την «ελευθερία» τους, την οποία βάζουν στο στόχαστρο τα αδελφά της ναζιστικά – ρατσιστικά κόμματα που νέμονται την εξουσία στην Ουκρανία με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, το ίδιο δηλαδή που επιδιώκει εδώ και αυτή.

Δε φτάνουν όμως αυτά. Η «ΧΑ» βάλθηκε να μας κάνει να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε γι’ αυτήν. Αντιγράφω λοιπόν από την ίδια πηγή και την επόμενη είδηση:

«Χρυσή Αυγή: Το ψέμα τους έχει γίνει δεύτερη φύση

Την τελευταία περίοδο ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης επιχειρεί για πολλαπλή φορά να αντιστρέψει την πραγματικότητα για να φιλοτεχνήσει ένα πιο συμπαθητικό προφίλ της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

Έτσι ξαμολύθηκε ο δήθεν «αντισυστημικός» στα κανάλια που ως εχθές τα έλεγε «τσοντοκάναλα», διακηρύσσοντας δεξιά – αριστερά ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει πρόβλημα με τους φτωχούς ανθρώπους που συνέρρευσαν από άλλες χώρες και το μόνο που ζητά είναι η κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2» που τους έχει εγκλωβίσει στην Ελλάδα.

Με αυτό τον τρόπο, προσπαθεί να αποκρύψει ότι η Χρυσή Αυγή, συνεπής στην αποστολή της να διαχωρίσει τους Έλληνες από τους ξένους εργάτες, ώστε να μειώνεται η κοινή δράση και να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη και οι εκβιασμοί του κεφαλαίου, πρωτοστάτησε στη διάδοση του ψεύδους ότι για όλα τα προβλήματα της εργατικής τάξης και του φτωχού λαού δεν ευθύνονται οι εκμεταλλευτές τους, αλλά οι μετανάστες.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια τους παρουσίαζε ως αποκλειστικά υπεύθυνους για την αύξηση της εγκληματικότητας, τα ναρκωτικά, την πορνεία, ακόμα και την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση. Τώρα όμως ο Η. Κασιδιάρης «πασπαλίζει» ανερυθρίαστα το νέο του εφεύρημα με ευφάνταστες ιστορίες για αλλοδαπούς που συναντά σε πάρκινγκ και βενζινάδικα και του εξομολογούνται ότι δεν πιστεύουν τις κατηγορίες εναντίον της Χρυσής Αυγής και του εύχονται καλή τύχη.

Είναι προφανές πως είτε νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός έχει πάθει συλλογική άνοια, είτε πρέπει να υποθέσουμε ότι στον Άγιο Παντελεήμονα, οι χρυσαυγίτες δεν κυνηγούσαν τους φτωχούς μετανάστες, αλλά μάλλον στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθούσαν το Δουβλίνο 2.

Το ίδιο θα πρέπει να υποθέσουμε και για τα επεισόδια στο Εφετείο το Μάη του 2009, όπως και για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το Μάη του 2011 και τα οργανωμένα πογκρόμ κατά των μεταναστών που εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Ο λαός πρέπει να τους απομονώσει παντού.» 

Να μαζευτούμε λοιπόν και να παραστήσουμε όλοι μαζί τους μαλάκες: Ο Παπανδρέου συναντούσε ανέργους που του δίνανε συγχαρητήρια για το μνημόνιο, ο Σαμαράς μιλά για γριούλες που τον συγχαίρουν για την κομμένη τους σύνταξη αν είναι να σωθεί η χώρα, και τώρα κι ο Κασιδιάρης δέχεται τα συγχαρητήρια των μεταναστών για τα καλά που τους έκανε.

Ανακάλυψε μάλιστα και ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην ευρωενωσιακή συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, που εγκλωβίζει τους μετανάστες στην Ελλάδα, στα χέρια δηλαδή μιας «ΧΑ» που αποδεικνύεται «ανεπαρκής» απέναντι σε τέτοια συγκέντρωση μεταναστευτικού πληθυσμού, και τους εμποδίζει να διασκορπιστούν στις άλλες χώρες της ΕΕ ώστε να υπάρξει ισομερής καταμερισμός στη φασιστική – ρατσιστική δραστηριότητα των διάφορων νεοναζιστικών συμμοριών που η «ΧΑ» αποτελεί το ελληνικό τους τμήμα. Όλα τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης εδώ; Μα από τον καιρό του ράιχ το βάρος της παραγωγικής εξόντωσης των υπανθρώπων το σήκωνε η κεντρική Ευρώπη όπου βρίσκονταν το Νταχάου, το Άουσβιτς και τα υπόλοιπα λάγκερ εξόντωσης. Ας «αιτηθούμε» λοιπόν μαζί με τον Κασιδιάρη την «μεταρρύθμιση» της «Δουβλίνο ΙΙ»…

Δεν αρκεί να είσαι κατά της «Δουβλίνο ΙΙ». Χρειάζεται ακόμα, να μην είσαι χαμαιλέοντας, χαμερπής, ψεύτης, ρατσιστής, φασίστας, νεοναζί, να μην είσαι μαντρόσκυλο του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, να μην είσαι δύναμη κρούσης ενταγμένη στα σχέδια που επεξεργάζεται η στρατηγική των ιμπεριαλιστών.

Και είπαμε: Άνευ μαλακίας φιλοσοφούμε.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s