«παρά μόνο όσους προσλήφθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια»

Νέα επικαιροποιημένη ομογενοποίηση του «προγράμματος» του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα πρόσφατα.

Είχαν ήδη ειπωθεί από τον Τσίπρα τα διάφορα ότι «δεν είναι και ο Χάρι Πότερ», ότι «καλά πες το μνημόνιο το καταργούμε με μια ψηφοφορία, τι κάνουμε όμως με τους 400 εφαρμοστικούς νόμους» (λες και δεν καταργούνται και 400 νόμοι με μια μόνο ψηφοφορία και με ένα μόνο άρθρο αν υπάρχει τέτοια βούληση), ότι σχετικά με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και τις καταργήσεις οργανισμών απλώς «θα αποκατασταθούν οι αδικίες» εστιάζοντας σε καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες (ισχυριζόμενος έτσι έμμεσα ότι έγιναν και «δίκαια» πράγματα κατά την «τροϊκανή κατοχή») κλπ.

Τη σκυτάλη πήρε ο τομεάρχης ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του επανέλαβε με όμοια ή με διαφορετικά λόγια τα ίδια, προσθέτοντας όμως ακόμη μια «προγραματική επικαιροποίηση» λέγοντας το εξής:

«H επαναφορά του κατώτατου μισθού αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους προσλήφθηκαν μέσα στην κρίση, τα τελευταία 4 χρόνια, δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων».

Επειδή όλη αυτή η ιστορία με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτσι κι αλλιώς ένα κομματάκι από τον όλο «προγραμματικό» παπά που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (λόγου χάρη η «υπόσχεση» συνυπήρχε στο ίδιο κείμενο με την άλλη «υπόσχεση» ότι θα γίνει «πάγωμα των μειώσεων σε μισθούς», επομένως στο ίδιο χαρτί ήταν γραμμένο και ότι οι μισθοί θα παγώσουν και ότι θα αυξηθούν ταυτόχρονα), κι επειδή αυτά τα χουμε πει και ξαναπει, δε λέμε περισσότερα.

Επειδή όμως η κοροϊδία πάει πια σύννεφο, κι ο «κατώτατος μισθός» του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει να συναγωνίζεται επάξια το «κοινωνικό μέρισμα» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα θέλαμε να απευθύνουμε μια μόνο ερώτηση (κι αυτή ρητορική) προς τον κ. Σταθάκη που το είπε:

Γνωρίζει ο κ. Σταθάκης πολλούς που «προσλήφθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια»;;;

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει άλλος καιρος για χάσιμο. Μοναδική ελπίδα για την εργατική τάξη και όλο το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, είναι το δυνάμωμα των αγώνων τους ενάντια στην κυριαρχία των μονοπωλίων και τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις που την διασφαλίζουν και την υλοποιούν,  για την οικονομική και πολιτική οργάνωση της κοινωνίας που θα είναι υποταγμένη στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών κι όχι στην υπηρεσία του καπιταλιστικού κέρδους.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s