Ξεναγήσεις! (Πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ)

[Προσθήκη 3-2-2016: σχετικά με το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης βλέπε και αυτό]

Κατά τη δεκαετία  του ’80 οι ιεροί πολεμιστές πολεμούσαν εναντίον των άθεων σοβιετικών στο Αφγανιστάν.

ramboIII-40

Από τις ΗΠΑ δεν είχαν τίποτα να φοβούνται, ίσα-ίσα μπορούσαν να δεχθούν υποστήριξη. Έτσι ήταν φυσικό να ξεναγούν αμερικανούς στα στρατόπεδά τους.

ramboIII-36

ramboIII-37

Βέβαια κι αυτοί, οι αμερικανοί, εν προκειμένω ο αμερικανός ιερός πολεμιστής Τζόνυ Ράμπο, δεν πήγαιναν επίσκεψη με άδεια χέρια.

ramboIII-08

Σήμερα, βέβαια, όλοι γνωρίζουν ότι ο κινηματογραφικός ήρωας Τζόνι Ράμπο είχε και το πραγματικό πολιτικό alter ego του.

Laden-Brzezinski3

Όπως τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, που ξεναγείται σε στρατόπεδο των ιερών πολεμιστών από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ορισμένοι, βέβαια, παρερμηνεύουν τις ξεναγήσεις. Λόγου χάρη η προ καιρού Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον.

«Δημιουργήσαμε κι εξοπλίσαμε εναντίον των σοβιετικών μια δύναμη μουτζαχεντίν», λέει η Κλίντον, «και πετύχαμε! Οι σοβιετικοί αποχώρησαν από το Αφγανιστάν, κι εμείς είπαμε: Τέλεια! Μπάααϊ!»

Έτσι οι δημιουργοί άφησαν το δημιούργημά τους στη τύχη του.

«Κι από τη μεγάλη μας χαρά, που ξεμπερδέψαμε με τους σοβιετικούς», συνεχίζει η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, «πού να το καταλάβουμε ότι αφήσαμε εκεί εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους φανατικούς που θα στρέφονταν εναντίον μας»!

Αυτά παθαίνουν οι πρωτάρηδες. Τυφλώνονται από τη χαρά τους και μετά ψάχνουν να βρουν τους κόμβους και τους συνδέσμους τους. Πού τον άφησα άραγε τον κόμβο μου; Πού μού παράπεσε ο  σύνδεσμός μου;

Αλλά παρόλη την κατσάδα της Κλίντον, ο Μπρεζίνσκι δε μάσησε: «Θα το ξανάκανα», είπε (θα ξαναπήγαινα για ξενάγηση, εννοούσε).

laden-Brzezinski1

Και το ξανάκανε. Ή, τέλος πάντων, το έκαναν οι συνεχιστές του. Όπως ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επί παραδείγματι. Διότι τι είχε να φοβηθεί ο ΟυΤσεΚα από τις ΗΠΑ;  Στο κάτω-κάτω αυτές τον υποστηρίζανε. Γιατί να μην ξεναγήσουν στο στρατόπεδό τους έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της αμερικανικής διπλωματίας;

holbruk-uck2

Ε περάσαν τα χρόνια, μεσολάβησε το 2001 ο αρμαγεδών των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, οι ΗΠΑ συνήλθαν από τη χαρά τους, έριξαν λίγο κρύο νερό στο πρόσωπο και τρέξαν στο Αφγανιστάν να βρούνε τον παλιό τους ξεναγό, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, να τον εκδικηθούνε. Από τότε βαστάει κι ο 14ετής πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που λένε.

Αφού τον σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν, άφησαν εκεί λίγο στρατό να βομβαρδίζει συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, και να ‘χουν και κάτι να πυροβολάνε πού και πού οι ιεροί πολεμιστές γιατί στους διαρκείς πολέμους βαριέσαι αλλιώς, και τρέξανε στο Ιράκ να σκοτώσουνε το Σαντάμ Χουσεΐν γιατί είχε πολλά όπλα λέει. Θα μπορούσε να ξεκάνει όλο τον κόσμο αυτός ο τρελός. Κι έτσι πάει κι ο Σαντάμ ο Χουσεΐν. Τον κρεμάσανε.

14302571_h0380894.limghandler

Εδώ ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ παρουσιάζει στην ανθρωπότητα (τον ΟΗΕ) ένα πειστήριο των καταστροφικών όπλων που διαθέτει ο Σαντάμ Χουσεΐν.

Αργότερα όμως είπε ότι τον ξεγέλασε η CIA. Ε κι αυτή χαμένα τα είχε, ακόμα δεν είχε ξεθολώσει από τη χαρά της, ανακατωσούρα ακόμη, άιντε να ξεμπλέξεις τους συνδέσμους σου, που σου μπρεδεύονται πολύ όταν αφήνεις σύξυλα τα δημιουργήματά σου. Και σαν αποτέλεσμα όλης αυτής της μπερδεψιάς, σα να λέμε, πώς να τα κουμαντάρουν τώρα στο Ιράκ, από δω σιίτες από κεί σουνίτες και ξέρω κι εγώ τι άλλο έχουν εκεί χάμω, έγιναν όλα μάλε βράσε και γέμισε ο τόπος ιερούς πολεμιστές εκεί που δεν είχε. Πού να τα φανταστείς αυτά από πριν.

Στο μεταξύ ήταν και το άλλο: Τι θα κάνουμε και με δαύτονε τον Καντάφι, τον δικτάτορα της Λιβύης. Ακούς εκεί δικτάτορας, πού ξανακούστηκε, αυτά δεν τα ανέχονται οι δημοκρατίες. Η Κλίντον, η Υπουργός Εξωτερικών, το έθεσε ωμά: Τέρμα οι ξεναγήσεις και τα χαριεντίσματα.

«Πήγαμε, είδαμε, πέθανε». Ξεκάθαρα πράματα. «Κι όποιος τραβάει ζόρι ας πάει και στον ΟΗΕ».

Τέτοια  δυναμική είναι η Κλίντον, η δημοκρατικιά, γι’ αυτό την αγαπάει  ο αντίπαλος της, ο ρεπουμπλικάνος ο Τζον Μακέιν, που ήταν αντίπαλος του Ομπάμα στις  προεδρικές του 2008, αλλά κι αν έχασε πάλι Πρόεδρος είναι: του Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου, που ο προϋπολογισμός του εγκρίνεται από το Κογκρέσο και εξαρτάται από το Υπουργείο Εξωτερικών. Στο κάτω-κάτω της γραφής στις ΗΠΑ έχει αντιμονοπωλιακό νόμο. Γι’ αυτό έχει δυο κόλες (πέπσι και κόκα) αλλά και δυο κόμματα (ρεπουμπλικανικό και δημοκρατικό, ούτε ένα δικτατορικό).

Νάτους εδώ ο Μακέιν και η Κλίντον. Κάνουνε τα γλυκά μάτια.

μακειν mccain_&_hitlary

Οι καινούργιοι φίλοι είναι από ασήμι…

μακειν-ομπαμα1-4770-63f93

…Αλλά από χρυσάφι είναι οι παλιοί!

μακεινbush_mccain_hug

Αυτόν τον άνθρωπο όλοι τον αγαπάνε! Αλλά όταν δίνεις αγάπη στο σύμπαν, το σύμπαν σε ανταμείβει με αγάπη!

Εδώ έχει πάει για κλάμα στο αντι-ισλαμικό τείχος των δακρύων.

μακειν-leiberman_mccain_wailing_wall

Κι εδώ φτιάχνει το γιακά ενός αντισημίτη ιερού πολεμιστή. ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ, ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ!

μακείν2013συρίαjabhat-al-nusra-general-inspects-his-troops

2013. Ο Μακέιν  στη Συρία! Ξεναγοί του τώρα η Αλ Κάιντα, η Αλ Νούσρα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, κι ο χαλίφης του «Ισλαμικού Κράτους», ο Αλ Μπαγκντάντι.  Το έφτιαξε (το «κράτος») μόλις τελείωσε η ξενάγηση.

μπαγκνταντι-μακεινCapture-ae629

Αλλά τώρα τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά.

Τη δεκαετία του ’80 τι να φοβηθούνε από τις ΗΠΑ οι ιεροί πολεμιστές και τι να φοβηθούνε από τους ιερούς πολεμιστές οι ΗΠΑ; Γιατί να μην αλληλοξεναγούνται;

Τώρα όμως; Που αυτοί πέσανε με τα αεροπλάνα στους δίδυμους πύργους; Που οι άλλοι  κρεμάσανε τον σουνίτη τον Σαντάμ τον Χουσεΐν, τον άπιστο, τον αιρετικό, και διώξαν τους σουνίτες από τους θώκους; Και τους πεισμώσανε σαν γερμανούς έπειτα από τη συνθήκη των βερσαλιών, φροντίζοντας όμως -κι αυτούς κι εκείνους- να τους συγκρατήσουν στην καθορισμένη αντιδραστική ταξική τροχιά; Τι τις θένε λοιπόν τώρα τις αγαπούλες; Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

Ε μάλλον είναι τα ποσοστά. Από την εποχή του Τσόρτσιλ, από το 1944 όταν ο εγγλέζος πέρασε στο Στάλιν μια χαρτοπετσέτα με γραμμένα νούμερα πάνω και του ζήτησε έπειτα να την κάψουνε, να την καταπιούνε, μην τυχόν και τη βρουν οι μέλλουσες γενεές και τον πουν συνωμότη, είναι γνωστό πια το στυλ των ιμπεριαλιστών όταν γυρεύουν να μοιράσουν τον κόσμο.

τσορτσιλ_ποσοστα

Κι αν το 1998, 10 χρόνια μετά την ξενάγηση του Τζόνι Ράμπο από τους ιερούς πολεμιστές στο Αφγανιστάν, ο κινηματογραφικός μετεωρίτης Αρμαγεδών πήρε λίγο ξώφαλτσα το Παρίσι και μόνο οι ΗΠΑ μπόρεσαν τελικά να σώσουν την υπόλοιπη Γαλλία (και την υφήλιο βεβαίως-βεβαίως), κι αυτό ακόμα δεν ήταν παρά ένα χολυγουντιανό υπονοούμενο για το ζήτημα των ποσοστών.

 Κι αν το ΙΚ αρχικά προσέλκυσε τους χαλαρούς, τροχονομικούς (προς τα εκεί απλωθείτε, όχι προς τα εδώ που σας ρίχνουμε) βομβαρδισμούς των ΗΠΑ, από τη στιγμή που μπήκε κι η Ρωσία στο «παιχνίδι» για να διατηρήσει τα «κεκτημένα» της, από τη στιγμή που στο ζήτημα των ποσοστών ο «δυτικός» (και  σαουδαραβικός -καταριανός) «κοινός τόπος» περί του Άσαντ που «δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας» έδωσε τη θέση του στον ευρύτερο «κοινό τόπο» του «βομβαρδισμού θέσεων τζιχαντιστών» και η Γαλλία δήλωσε έμπρακτα τη συμμετοχή της στη ΝΕΑ MONOPOLY, αυτομάτως δέχθηκε το πραγματικό αντίστοιχο των ριπών του αρμαγεδώνα της χολυγουντιανής προφητείας, και τώρα φέρνοντας στη μνήμη της την ταινία, ξεφυλλίζοντας και το φωτογραφικό άλμπουμ των ξεναγήσεων από τον Τζόνι Ράμπο έως τον Τζον Μακέιν, ξέρει τώρα ποιος είναι ο «σωτήρας» της αν δείξει καλή διαγωγή και δεν πάει να του κόψει τα πολλά γυρεύοντας η ίδια τα λίγα. Εκτός κι αν πάει για τα ακόμα περισσότερα. Οπότε…

Ηθικό δίδαγμα αυτής της κάπως ποιητικά ελεύθερης απόπειρας:

«Ο πόλεμος παρατείνεται και απειλεί να εξελιχθεί σε ολόκληρη «εποχή» πολέμου!», έγραφε το 1916 ο Λένιν για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήδη 14 χρόνια «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», ιμπεριαλιστικού πολέμου σε δόσεις, με όλη την απειλή της γενίκευσης που εγκυμονεί, έχουν μέρα-την-ημέρα, ασυναίσθητα, μαυρίσει τον ουρανό πάνω από τους λαούς της γης.

Έχουν γεμίσει τη γη με δεκάδες κι εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς – θύματα του πολέμου για τα πετρέλαια, για τη «λύση» του ιμπεριαλιστικού  γόρδιου δεσμού των αγωγών, έχουν γεμίσει τις θάλασσες με χιλιάδες πνιγμένα κουφάρια προσφύγων, τις στεριές με εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους που γυρεύουν καταφύγιο στις χώρες των αιώνιων «νικητών»…

…Που μόνο από εμάς, από την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία  μπορούν να ηττηθούνε, μέσα στις ίδιες μας τις χώρες, για να κερδίσουμε τη λεύτερη πατρίδα και την πανανθρώπινη λευτεριά που τραγουδήθηκε κάποτε και θα τραγουδιέται για πάντα.

Μονόδρομος!

οχι-επανενταξη-ΝΑΤΟ-01

20 Οκτωβρίου 1980, διαδήλωση ενάντια στην επανένταξη, εκείνη τη μέρα, στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ» είναι το σύνθημα του πανό στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας, το ίδιο σύνθημα που αντήχησε στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s