η «δευτέρα παρουσία»: περσινά ξινά σταφύλια

Στην αρχή ένας συρφετός υπουργών εξέφρασε την απαίτηση να παραστήσουμε τους μαλάκες: Να κοροϊδέψουμε τον εαυτό μας σαν κι αυτούς, που κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους, και να παραδεχτούμε όλοι μαζί, ότι δεν θίγεται το δικαίωμα στην απεργία, ότι μόνο αυξάνεται η απαρτία που χρειάζεται για να κηρυχθεί απεργία, ότι καμιά σχέση δεν έχει η απαρτία που χρειάζεται για την απεργία με την απεργία την ίδια, ότι έτσι κι αλλιώς δεν πειράζει γιατί αφορά μόνο πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία χωρίς πανελλαδική εμβέλεια και τι μας νοιάζει εμάς γι’ αυτά, και ότι κι αυτό στο κάτω-κάτω γίνεται για το καλό τους, από έγνοια για τη μαζικότητα των διαδικασιών τους.

Κι όταν ολοκλήρωσαν μ’ αυτή τη χυδαιότητα, ξαναπιάσανε το ξεχασμένο τροπάριο της «δευτέρας παρουσίας». Το ‘πε το’πε ο παπαγάλος, το ‘πε κι ο πρωθυπουργός, το ‘πε κι η υπουργός εργασίας, ότι η κυβέρνηση δεν είναι σαν τις «δυνάμεις που περιμένουν τη δευτέρα παρουσία σαν τους χιλιαστές» και που «κρύβονται πίσω από θεωρίες και νομοτέλειες», ότι η «φιλεργατική πολιτική» της «ενοχλεί την πολιτική θέση που παραπέμπει στη δευτέρα παρουσία τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων».

Το χρησιμοποίησε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το μαγικό πριν να γίνει κυβέρνηση. Τότε έλεγε τρεις φορές «δευτέρα παρουσία» κι άνοιγε την είσοδο της σπηλιάς του Αλή Μπαμπά. Τώρα όμως;

Τώρα, δεν πάει να λέει και να ξαναλέει «δευτέρα παρουσία»; Η πόρτα της σπηλιάς μένει ερμητικά κλειστή.

Και για κακή του τύχη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στη σπηλιά. Δεν πρόκειται να ξαναβγει από εκεί ποτέ.

*

Και για να μιλήσουμε λίγο πιο πραγματιστικά: Σε αυτήν εδώ την «παρουσία», κι όχι τη «δευτέρα», είναι που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σ’ αυτήν εδώ την παρουσία κι όχι στη δευτέρα, ο λαός απαιτεί καθαρά λόγια κι ο ΣΥΡΙΖΑ του πετά κατάμουτρα κοροϊδίες, αξιώνοντας να τον έχει σαν εικόνα του και ομοίωσή του στην απώλεια της δικής του στοιχειώδους αξιοπρέπειας, πολιτικής και ηθικής.

Σ’ αυτήν εδώ την παρουσία έχουν περικυκλώσει τη λαϊκή κατοικία και περιουσία τα κοράκια του κεφαλαίου κι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς.

Σ’ αυτήν εδώ την παρουσία κι όχι τη δευτέρα 4,5 εκατομμύρια Έλληνες έχουν, με τη βία του νόμου, γίνει «φοροφυγάδες» κι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το δικαίωμα  των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σ’ αυτήν εδώ την παρουσία κι όχι τη δευτέρα είναι οικονομικά ισοπεδωμένος ο λαός από τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, κι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει γενναίες (!) μειώσεις στη φορολογία κι άλλων τμημάτων του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Σ’ αυτήν εδώ την παρουσία είναι ανάγκη να παλέψουν οι εργατοϋπάλληλοι για μισθούς, συμβάσεις, ωράριο, δικαιώματα, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, αυθαιρεσία και τρομοκρατία, κι ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Σ’ αυτήν  εδώ την παρουσία οι εργαζόμενοι σφυροκοπούνται από την επίθεση του κεφαλαίου και του κράτους του κι ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθετεί «ιδιώνυμη» απαρτία για την απεργία και «ιδιώνυμη» ποινική νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς.

Σ’ αυτήν εδώ την παρουσία και όχι τη δευτέρα είναι για το λαό αναγκαία η καθυπόταξη της οικονομικής παραγωγής στην υπηρεσία των αναγκών του, κι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «χρηματιστήριο ενέργειας», νομοθετεί την παράδοση του ορυκτού πλούτου στα μονοπώλια, μεταβιβάζει στο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων όλο το σύνολο των κρατικών μετοχών σε κάθε είδους δημόσιες επιχειρήσεις.

Κι αυτά είναι μερικά μόνο από τα αντιλαϊκά μέτρα των 1500 σελίδων του «πολυνομοσχέδιου» της «3ης αξιολόγησης», που αποτελούν την προεισαγωγή και για τα επόμενα της «4ης αξιολόγησης» σε λίγους μήνες, σε αυτήν εδώ την παρουσία και όχι στην δευτέρα.

*

Η μπογιά της «δευτέρας παρουσίας» δεν περνάει πια, κε Τσίπρα, πρέπει να δοκιμάσετε άλλο ξόρκι.


2 Σχόλια on “η «δευτέρα παρουσία»: περσινά ξινά σταφύλια”


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s