Ακόμα μια φορά: ούτε δεκάρα για τη φοροληστεία!

Ακόμα μια κοινοβουλευτική πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τη «φορολογική δικαιοσύνη»  και την «ανακούφιση» των αυτοαπασχολούμενων, ακόμα μια φορά: «να καταργηθούν οι φοροληστρικοί νόμοι», ακόμα μια φορά: αναγνώριση του 70% και της φετινής φοροληστείας που προστίθεται στην παλιά με το «κλικ» της υποβολής της φορολογικής δήλωσης:

Στις 25/7 «απαιτούμε» επαναφορά  του αφορολόγητου ορίου, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και των τεκμηρίων διαβίωσης & επαγγέλματος. Στις 26/7 υποβάλλουμε τη φορολογική μας δήλωση. Στις 27/7 «απαιτούμε» έκπτωση 30% στο κεφάλαιο του φόρου που μόλις μας προστέθηκε λόγω της ανυπαρξίας αφορολόγητου ορίου, της ύπαρξης των τεκμηρίων διαβίωσης & επαγγέλματος και του τέλους επιτηδεύματος αναγνωρίζοντας «σιωπηρά» το υπόλοιπο 70%.

Στο μεταξύ, τα  ίδια ακριβώς λέγαμε εδώ και πριν από επτά ακριβώς μήνες και πριν από δυο χρόνια και πριν από πέντε χρόνια, όλα αυτά πολλαπλασιασμένα επί το 70% του φοροληστρικού «κεφαλαίου» που αναλογεί σε καθέναν από τους μήνες αυτούς και σε καθένα από τα χρόνια αυτά.

Άντε και του χρόνου λοιπόν!  

Να κοντύνει κατά 30% το σχοινί της κρεμάλας μας! Τι αίτημα!

Ας μη γελιόμαστε, «υπεύθυνες», «νοικοκυρεμένες», «καθώς πρέπει» λύσεις που να ανταποκρίνονται πραγματικά στις συνέπειες του φοροληστρικού καθεστώτος της τελευταίας 15ετίας, ΔΕΝ υπάρχουν.

Η μόνη πραγματική λύση, η μόνη πραγματική διεκδίκηση μπορεί και πρέπει να είναι η διαγραφή κάθε «οφειλής», πρώην και επόμενης, προερχόμενης από την κατάργηση του αφορολόγητου και το τέλος επιτηδεύματος, η επαναφορά του αφορολόγητου και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αναδρομικά από τότε που το μεν καταργήθηκε και το δε επιβλήθηκε, η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης καθώς και του τεκμαρτού των επαγγελματιών από… χθες.

Μετά από αυτά μπορούμε να συζητήσουμε για τα πάντα, ακόμα και για τη φορολογική δικαιοσύνη…

Έως τότε: Ίδιο καθεστώς, ίδιες προτάσεις νόμου και ίδια διαβούλευση…



Σχολιάστε