Να γυρίσει τώρα!

Ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Μπαρμπέιντος, αμερικανικών συμφερόντων, με τη διαχειρίστρια εταιρεία στην Κύπρο είναι το  «True Confidence», όπου χθες σκοτώθηκαν οι πρώτοι τρεις ναυτεργάτες όταν, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι στον κόλπο του Άντεν, δηλαδή εντός του «θεάτρου επιχειρήσεων» στις οποίες συμμετέχει η φρεγάτα Ύδρα.

«Ελληνόκτητες» είναι και οι λαϊκές κατοικίες τις οποίες αρπάζουν τα διάφορα funds που εδρεύουν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όμως σ’ αυτή την περίπτωση η ένοπλη κυβερνητική προστασία δεν αφορά τους Έλληνες ιδιοκτήτες τους αλλά τα funds που τις αρπάζουν. Όσες ελληνικές σημαίες κι αν σηκώσουν οι κάτοικοί τους στα μπαλκόνια τους, δεν πρόκειται να κερδίσουν τη συγκίνηση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. Αντίθετα, αν πρόκειται για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, τι κι αν η σημαία είναι των Μπαρμπέιντος ή όποια άλλη, η κυβέρνηση στέλνει φρεγάτες για την προάσπισή τους, συμβάλλοντας στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό στη δίνη της απρόβλεπτης εξέλιξής του, στηρίζοντας τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό ισραηλινό κράτος.

Το χθεσινό «επεισόδιο» υπογραμμίζει εμφατικά τη διεκδίκηση του ναυτεργατικού κινήματος, να χαρακτηριστούν εμπόλεμες ζώνες οι συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα επαναπατρισμού των ναυτεργατών στην περίπτωση προσέγγισής τους.

Υπογραμμίζει επίσης την παλλαϊκή διεκδίκηση, να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να επιστρέψουν οι στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν εκτός των συνόρων, να γυρίσει η φρεγάτα Ύδρα στα ελληνικά νερά.

Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την «ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» και των διαφόρων σημαιών που φοράνε στα «ελληνόκτητα» καράβια τους οι «πατριώτες» εφοπλιστές, αν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια στην περιοχή γενικότερα, μπορεί πραγματικά να συμβάλει σ’ αυτήν υλοποιώντας την ομόφωνη – από το 2015 – απόφαση της βουλής: αναγνωρίζοντας το ανεξάρτητο, ελεύθερο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό Κράτος στα προ του 1967 σύνορα με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. Τερματίζοντας κάθε στήριξη στο δολοφονικό, κατοχικό ισραηλινό κράτος, διακόπτοντας κάθε στρατιωτική, πολιτική, οικονομική συνεργασία με αυτό.

Όλα τ’ άλλα, αντ’ αυτών, όχι μόνο δεν αποτελούν συμβολή σε οποιοδήποτε είδος ασφάλειας στην περιοχή, αλλά αντίθετα, ρίχνουν λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής κλιμάκωσης της σύγκρουσης, αποτελούν μέρος του πολέμου των εκμεταλλευτών ενάντια στο λαό και τις ανάγκες του, μέρος του πολέμου των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς, τη ζωή τους, το παρόν και το μέλλον τους.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!


One Comment on “Να γυρίσει τώρα!”

  1. Ο/Η marasagis λέει:

    Για λόγους προσωπικής δεοντολογίας σημειώνω ότι αρχικά στην ανάρτηση η διεκδίκηση του ναυτεργατικού κινήματος περιγραφόταν «από μνήμης» ως απαγόρευση του πλου στις εμπόλεμες ζώνες και δικαίωμα επαναπατρισμού, και στη συνέχεια η περιγραφή διορθώθηκε όπως είναι παραπάνω (χαρακτηρισμός εμπόλεμων ζωνών και δικαίωμα επαναπατρισμού) με παραπομπή σε σχετικό λινκ.


Σχολιάστε