Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες

Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια και την πυγμή της απέναντι στον πραγματικό της αντίπαλο: Στην εργατική τάξη και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αφού χτες ο υπουργός εργασίας ουσιαστικά κατηγόρησε όλους μα όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αυτής της χώρας ότι «έτρωγαν» από το ασφαλιστικό χωρίς να κάνουν τίποτα, ότι δεν ήταν εργαζόμενοι αλλά πελάτες, σήμερα τους επιτέθηκε και έμπρακτα: Σπασμένα κεφάλια, σωματικές βλάβες, χημικά, συλλήψεις.

Σήμερα το πρωί εργαζόμενοι, εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων, μέλη ΔΣ και πρόεδροι σωματείων και ομοσπονδιών, διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο εργασίας και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, αντιδρώντας στις χτεσινές προκλητικές δηλώσεις του για το ασφαλιστικό. Αυτός δεν δέχτηκε την αντιπροσωπεία που αποτελούταν από εκπροσώπους ομοσπονδιών–συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Αντίθετα, έστειλε τους μπράβους του και επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία που βρισκόταν στο χώρο πριν από το γραφείο του υπουργού. Έστειλε επίσης μέσα στο κτίριο τα ΜΑΤ που έσπασαν μια πόρτα για να περικυκλώσουν και να προσάγουν τους συνδικαλιστές. Έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με λύσσα ενάντια στους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο, στέλνοντας στο νοσοκομείο οκτώ εργαζόμενους. Συνέλαβαν επίσης 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν καμία καταστροφή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός εργασίας με κατασκευασμένες κατηγορίες για δήθεν υλικές καταστροφές, απειλές και επιδρομή επιχειρούν να καλύψουν την απροκάλυπτη εχθρότητα, το μίσος και τη βία των μπράβων και των ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους. Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν επιτέθηκε γενικά σε κάποιους εργαζόμενους. Επιτέθηκε σε εκλεγμένους σε διοικήσεις σωματείων. Επιτέθηκε στους εκπροσώπους χιλιάδων εργαζομένων, που διεκδικούν επειδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους έχουν δώσει αυτήν την εντολή. Χτυπώντας τους χτυπάει όλους τους εργαζόμενους.

Αυτή τη βία η κυβέρνηση την έχει μετατρέψει σε δόγμα και επιχειρεί να βάλει όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό στο γύψο: Μας θέλουν να πεινάμε και να μη λέμε και κουβέντα. Μας θέλουν σκυφτούς να ακούμε και προσβολές επειδή διεκδικούμε μισθούς που θα μας φτάνουν για να ζήσουμε, Υγεία και ασφάλιση για όλους, Παιδεία για τα παιδιά μας. Μας θέλουν να πεθαίνουμε και να λέμε και ευχαριστώ στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Όχι. Δε σκύβουμε άλλο το κεφάλι. Δε θα σιωπήσουμε απέναντι στα εγκλήματά τους. Δε θα τους δώσουμε λουλούδια την ώρα που αυτοί μας δίνουν φτώχεια, συκοφάντηση, ανεργία, εξαθλίωση. Θα αγωνιστούμε ακόμα πιο πεισμωμένα για τα δικαιώματά μας. Δε θα τους τα χαρίσουμε. Δεν τους τα χρωστάμε. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι ο αυταρχισμός και η κρατική καταστολή.

Μανώλης Αντωνίου

9ο2

Δυναμική συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ όπου οδηγήθηκαν οι προσαχθέντες – 8 τραυματίες από την άγρια επίθεση έξω από το υπ. Εργασίας

Έξω από τη ΓΑΔΑ έφτασε η μαζική και δυναμική πορεία των εργαζομένων, η οποία συνεχώς πληθαίνει. Απαιτούν την άμεση απελευθέρωση και των 36 προσαχθέντων. Μεταξύ αυτών που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Στις 4 το απόγευμα στο χώρο έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε με τον Αττικάρχη, ενώ αυτήν την ώρα συνομιλεί με τους προσαχθέντες συνδικαλιστές. Νωρίτερα πραγματοποίησαν παρέμβαση στη ΓΑΔΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης η οποία απέναντι σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων παρατάσσει τις δυνάμεις καταστολής.

Νωρίτερα, συντεταγμένοι με αλυσίδες βγήκαν από το Υπουργείο Εργασίας οι δεκάδες συνδικαλιστές που έχουν προσαχθεί από την αστυνομία, εν μέσω δυναμικής συγκέντρωσης των εργαζομένων.

Στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και παρά τις συνεχείς απρόκλητες επιθέσεις, τη χρησιμοποίηση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία, συνεχίστηκε για ώρα η δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων καταγγέλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στη χώρα, πριν εξελιχθεί σε μια μαζική και μαχητική διαδήλωση προς την ΓΑΔΑ.

Υπάρχουν τουλάχιστον 8 τραυματίες από την άγρια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο. Από τον Ευαγγελισμό αποχώρησε ένας τραυματίας χτυπημένος κάτω από το μάτι, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί οδηγήθηκαν επίσης άλλοι 3 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων κοπέλα με χτύπημα στο κεφάλι από ασπίδα των ΜΑΤ και ένας διαδηλωτής με αναπνευστικά προβλήματα. Στον Ερυθρό Σταυρό, όπου μεταφέρθηκαν άλλοι 4 τραυματίες, εκ των οποίων οι 2 με χτυπήματα στο κεφάλι, βρίσκεται μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας.

Σε μία ακόμα απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, ασφαλίτες «μπούκαραν» στον Ερυθρό Σταυρό, στο χώρο εξετάσεων που βρίσκονταν οι τραυματισμένοι διαδηλωτές και ζητούσαν ταυτότητες κτλ. Κάτω από την άμεση και έντονη αντίδραση συναδέλφων και συγγενών των τραυματιών, του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, αλλά και εργαζομένων του νοσοκομείου, οι ασφαλίτες αναγκάστηκαν να φύγουν.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που κατέλαβαν συμβολικά γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό καταγγέλουν τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε με απύθμενο θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων. Απαντούν με το σύνθημα «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες».

Οι συνδικαλιστές κατέβηκαν συντεταγμένα με συνθήματα, από τον 8ο όροφο, όμως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν «εγκλωβίσει» μέσα στη στοά του Υπουργείου.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και όλων των εργαζομένων.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με παρέμβασή του, έθεσε το αίτημα στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να συναντηθεί μια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με τον υπουργό Εργασίας, αίτημα, το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει δεκτό.

Παρά τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν από την ασφάλεια του Γιάννη Βρούτση, οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στον 8ο όροφο, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, και βροντοφώναζαν συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

902

ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΥΣ
ΠΑΜΕ: Με κατασκευασμένες φωτογραφίες επιτίθεται ο ΣΚΑΪ στο ταξικό κίνημα

Τις κατασκευασμένες φωτογραφίες και το ταξικό μίσος του ΣΚΑΪ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Ο σταθμός του Αλαφούζου (ΣΚΑΪ) εκδηλώνοντας για μια ακόμα φορά το ταξικό του μίσος στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και προκειμένου να πείσει για το πόσο καλά έκαναν τα ΜΑΤ και συνέλαβαν και χτύπησαν τους εκπροσώπους των συνδικάτων, επανέλαβε για μια ακόμα φορά τον εαυτό του.

Ανέβασε στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο κατασκευασμένες φωτογραφίες απ’ το γραφείο δήθεν του Υπουργού Εργασίας με πεταμένα χαρτιά και έπιπλα, για να πείσει για το βανδαλισμό των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων. Καλή η προσπάθεια και αντάξια της ιστορίας τους, αλλά τέτοιες προβοκάτσιες έχει αντιμετωπίσει και άλλες και από πιο ικανούς το ταξικό κίνημα».

902

Δηλώσεις της Αλ.Παπαρήγα από τη ΓΑΔΑ: Ο λαός έχει τη δύναμη να κάνει στην μπάντα την κρατική καταστολή

Λίγο πριν τις 16.30, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έξω από τη ΓΑΔΑ έκανε την εξής δήλωση:

«Ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας να φέρει το βίντεο, εδώ, στην πλατεία Συντάγματος να το δώσει στα κανάλια με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για τις προκλητικές δηλώσεις, που πραγματικά ξεσηκώνουν.

Πήγαν 40 άτομα πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία τα κομπιούτερ, να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά.

Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις, έχουν δικαίωμα την άλλη μέρα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν.

Αυτό και μόνο έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο, όχι να το γυρίσει το βράδυ ή αύριο το πρωί. Και δεν πιστεύω ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να δείξει το βίντεο, η αστυνομία όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις».

Ερωτηθείσα για τη στάση της αστυνομίας, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως:

«Όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατιθεμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση, παρά το ξύλο. Ο λαός όμως έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην μπάντα την κρατική καταστολή. Γιατί στο κάτω κάτω, όσοι και να ‘ναι οι μηχανισμοί του κράτους, ο λαός είναι πολλαπλάσιος και δεν πρέπει να το φοβηθεί αυτό. Πρέπει να φοβάται τα βάσανα που έρχονται.

Και γι’ αυτό θα πρέπει να αποκτήσει σθένος, αντίσταση και να καταπολεμήσει και τα ψέμματα και τις συκοφαντίες. Όπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους, ότι ό,τι έχουν απολάβει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους, στο να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργών. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε».

902

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις και προσαγωγές συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.

Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι».

902

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απαιτεί το ΠΑΜΕ

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες απαιτεί το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Κάτω οι νόμοι και η τάξη του κεφαλαίου, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση του νόμου και της τάξης δε δίστασε να χτυπήσει και να συλλάβει δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων (Προέδρους, Γραμματείς, κ.λπ.) που πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό.

Οι χασάπηδες των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που άξιος εκπρόσωπός τους είναι ο υπουργός εργασίας, έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ να τσακίσουν τους εργαζόμενους.

Γελιέται η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας που προσπαθεί να δείξει πόσο είναι «πιστός υπάλληλος» των κεφαλαιοκρατών, που απαιτούν ισοπέδωση του ασφαλιστικού, αν νομίζει ότι θα τρομάξει το ΠΑΜΕ και τα στελέχη των Συνδικάτων του ταξικού κινήματος.

Τον διαβεβαιώνουμε και αυτόν και τα αφεντικά του, ότι θα θερίσουν στους ανέμους της βίας και της απανθρωπιάς που σπέρνουν, τις θύελλες των αγώνων μας, όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε Συνδικάτο να καταδικάσουν άμεσα και με κάθε τρόπο αποφασιστικά την κυβερνητική βίας και τον αυταρχισμό. Να εντείνουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ»

902



Σχολιάστε