τις πταίει;

Μες στην καλή χαρά είναι το σημερινό «Έθνος» για την υποτιθέμενη «ομπρέλα» και «προστασία» των κατοικιών από τους πλειστηριασμούς με τις προβλεπόμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις. Υπόθεση ρουτίνας, θα πει κανείς, για τους διαμορφωτές της «κοινής γνώμης» όταν εκφράζουν τμήματα του κεφαλαίου που τυχαίνει να επωφελούνται από την ασκούμενη πολιτική…

e8nos-6mhno2

Πιό  χαρακτηριστικό όμως το «παράπλευρο» πρώτο θέμα της εφημερίδας που σπεύδει να δώσει απάντηση στο …αυτόκλητο ερώτημα των ευθυνών για την «απώλεια του εξαμήνου» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

e8nos-6mhno1

Ποιός φταίει λοιπόν κατά το «Έθνος»; Μα φυσικά ο πρύτανης Πελεγρίνης με την «ανοχή που έδειξε στην απεργία» των διοικητικών υπαλλήλων.

Για διαθεσιμότητες, για απολύσεις, για ευθύνες της κυβέρνησης και της πολιτικής της  το «Έθνος» ούτε άκουσε ούτε σκέφτηκε τίποτα. Απλά ο πρύτανης θα έπρεπε καθημερινά να παίρνει τον καφέ του παρέα με τον εισαγγελέα και το γεύμα του παρέα με τον υπουργό κουβεντιάζοντας για τις αποτελεσματικότερες μορφές «μηδενικής ανοχής», επιβολής του αντιλαϊκού «νόμου» και εμπέδωσης της αντεργατικής «τάξης» απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, κι ο «αντιφασισμός» με το τσουβάλι που εμφάνισε το «Έθνος» τον τελευταίο καιρό, χρησιμεύει σαν καλό πλυντήριο για το ξέπλυμα των λεκέδων που αναπόφευκτα  στιγματίζουν όποιον συμπορεύεται με την ωμότητα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Άλλωστε κι ο «αντιφασισμός» από θέσεις που «παραλείπουν» να βάλουν στο επίκεντρό τους την καταγγελία του φασισμού σαν δύναμη κρούσης του συστήματος της εκμετάλλευσης, εύκολα μπορεί να αποτελέσει εργαλείο «οπισθοχώρησης»  από μια κενή περιεχομένου «αντιμνημονιακή» γραμμή σε μια επίσης κενή περιεχομένου «αντιφασιστική».  Κι όπως το «αντιμνημονιακό» περιτύλιγμα είναι ικανό να συγκαλύπτει την ταύτιση με το περιεχόμενο της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, «τρόικας», ΕΕ και ΔΝΤ, άλλο τόσο και το «αντιφασιστικό» περιτύλιγμα μπορεί να αποδειχθεί κατάλληλο σαν άλλοθι για την συγκάλυψη της επιθετικής απαίτησης επιβολής του «νόμου και της τάξης» των μονοπωλίων από την οποία η φασιστική εκδοχή διαφέρει μόνο στα μέσα και τις μεθόδους.

ΥΓ Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το κρεμασμένο σήμερα το μεσημέρι στα περίπτερα γίνεται λόγος ότι είναι «πρώτη φορά στην ιστορία» των ΑΕΙ που «χάνεται εξάμηνο», κι αυτή η πρωτιά αποδίδεται βέβαια στο «βωμό του Πελεγρίνη». Σε άλλη ανάρτηση θα μπορούσαμε να πληροφορήσουμε το «Έθνος» τι άλλο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γίνεται «για πρώτη φορά στην ιστορία», και πόσα «εξάμηνα» αθροίζουν οι ζωές των εργαζομένων, των άνεργων, της νεολαίας, που «χάνονται» στο «βωμό» της μακροημέρευσης των συσσωρευμένων κερδων του κεφαλαίου. Στα οποία ο επιχειρηματικός όμιλος που εκδίδει το «Έθνος» αθροίζει καθημερινά και τα δικά του.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s